Сердар Гезюбююк – арбітр матчу між «Динамо» та «Ренном»

Сердар Гезюбююк – арбітр матчу між «Динамо» та «Ренном»

Комітет арбітрів УЄФА оприлюднив призначення арбітрів на матч 4-го туру групового турніру Ліги Європи між київським «Динамо» та французьким «Ренном».

Головним арбітром зустрічі в Кракові буде 36-річний голландець Сердар Гезюбююк. Майбутній рефері народився в сім’ї емігрантів із Туреччини в Хаарлемі, за основною професією – мотиваційний оратор. Грав у футбол на молодіжному рівні, після чого розпочав суддівську кар’єру. З 2010 року працює на матчах вищого дивізіону Нідерландів – Ередивізіє, з 2012-го має категорію ФІФА.

За цей час із «Динамо» в єврокубках не перетинався, маючи у своєму доробку кілька матчів за участю донецького «Шахтаря» (із «Янг Бойз» – 2:0 у кваліфікації Ліги чемпіонів у 2016-му та «Боруссією» з Менхенгладбаху – 0:6 у групі Ліги чемпіонів у 2020-му) та збірної України (товариська гра з Уельсом – 1:0 у 2016-му).

У нинішньому сезоні це буде перша гра для Гезюбююка в єврокубках. У чемпіонаті Нідерландів він відпрацював на семи матчах, у яких показав 29 попереджень (у середньому – трохи більше чотирьох за гру) та призначив один пенальті.

Асистенти арбітра – Йоост ван Зуйлен, Йохан Балдер.

Четвертий арбітр – Сандер ван дер Ейк.

Арбітр VAR – Жерон Маншот.

Асистент арбітра VAR – Інгмар Оостром (усі – Нідерланди).

Спостерігач арбітражу УЄФА – Андреас Шлухтер (Швейцарія).

Делегат УЄФА – Стирбйорн Оскарссон (Фінляндія).

Нагадаємо, матч «Динамо» – «Ренн» відбудеться у четвер, 13 жовтня, на стадіоні «Краковії» імені Юзефа Пілсудського, початок – о 19:45 за київським часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер