Сергій Беженар, Олег Кузнєцов і Віталій Хмельницький ставлять на «біло-синіх»

Сергій Беженар, Олег Кузнєцов і Віталій Хмельницький ставлять на «біло-синіх»

Всі троє впевнені, що переможцем з цього протистояння вийде саме київський клуб.

- Які висновки варто зробити «Динамо» з матчу тижневої давнини, де вдалося здобути вольову перемогу з рахунком 2:1?

Сергій Беженар: - У футбол грають з першої секунди, а не з другого тайму. Вмикати швидкість в завершальній фазі атаки повинні не лише Ярмоленко чи Ідейє, а всі виконавці, що грають попереду. Але найголовніше, повторюю, потрібно не ходити по полю до певного часу, а вмикатися зі стартовим свистком. Щодо «Феєноорда», то ми побачимо зовсім іншу команду. Більш агресивну, яка відразу помчить вперед. Якщо «Динамо» зуміє стримати ці атаки в стартові 15-20 хвилин зустрічі, то далі буде легше.

Олег КУЗНЄЦОВ: - У Києві підопічні Рональда Кумана приділили більше уваги обороні, але вдома вони гратимуть зовсім по-іншому. Виходячи з того, що голландцям обов'язково потрібно забивати, у «Динамо» будуть з'являтися вільні зони.

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ: - Навряд у повторній зустрічі «Феєноорд» чимось здивує «Динамо». Це збалансована і, в першу чергу, молода команда. А коли гравці ще молоді, то від них можна чекати чого завгодно. Іноді не знаєш, як такий виконавець поведе себе в тій чи іншій ситуації. Киянам варто звернути увагу на атакувальні дії господарів. Вважаю, що в цьому компоненті голландці дуже сильні, а враховуючи той факт, що вони знаходяться вдома, то атакувати будуть ще активніше. «Динамо» має пам'ятати, що потрібно починати грати з першої хвилини, а не коли пропускаєш.

- Яку тактику на матч обере Юрій Сьомін?

С.Б. - Треба чекати свого моменту. У «Динамо» є багато швидких виконавців. Інша справа, що цю швидкість потрібно вмикати частіше. Необхідно позбавити «Феєноорд» простору, особливо на лівому фланзі атаки. Мабуть, у Рональда Кумана так побудована гра, що команда спершу закидає м'яч у вільні зони, а потім уже біжить туди. Якщо у нас буде компактність між лініями, футболісти будуть страхувати один одного, то все складеться добре. Потрібно ще щось робити з вальяжністю, яка чомусь сутня у «Динамо» в завершальній фазі атак.

О.К. - Швидше за все кияни будуть грати другим номером. Чому? Команда досягла результату в першому матчі, тому треба зберегти цей успіх. Навряд хтось із перших хвилин кинеться вперед. Буде обережна гра. Про тактику складно говорити, не знаючи імен футболістів, які вийдуть на поле з перших хвилин. У другому таймі київського поєдинку Юрій Сьомін випустив Олега Гусєва. За рахунок цієї вдалої заміни абсолютно змінився хід зустрічі. «Динамо» завжди славилося швидкими флангами. Можливо, на це і буде зроблено ставку. Важливо також не припускатися помилок в обороні. Якщо все вийде, то опинимося в наступному кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

В.Х. - Складно сказати. Хороша команда не повинна думати, де і з ким вона грає, а зобов'язана, в першу чергу, демонструвати свій футбол, як це роблять «Барселона», «Реал» чи «Манчестер Юнайтед». Вони грають, як хочуть, змушуючи суперника підлаштовуватися під їхній стиль.

- Чи побачимо ми в майбутньому матчі новачків? Зокрема Раффаеля і Рубена?

С.Б. - Обирати, звичайно, тренеру, але моя думка: судячи по грі з «Кривбасом», ані Раффаель, ані Рубен поки повністю не влилися в колектив.

О.К. - Я спостерігав за діями новачків в останньому матчі чемпіонату України. Мені здалося, що вони поки не готові до ігор першості країни, не кажучи вже про Лігу чемпіонів. Гадаю, за винятком одного або двох виконавців, вийде той же склад, що і в київському матчі з «Феєноордом».

В.Х. - Думаю, що в даному матчі тренер буде спиратися на футболістів, які у п'яти поєдинках в новому сезоні вже встигли себе зарекомендувати. А бразильця і ​​аргентинця ми навряд побачимо з перших хвилин.

- За рахунок чого «Динамо» може взяти верх в Голландії, а за що вболівальникам «біло-синіх» має бути найбільш тривожно?

С.Б. - Бракує агресії від «Динамо» у першому таймі, а у футболістів не горять очі. Вже потім, коли потрібно «робити» результат, гравці вкмикають швидкості і щось виходить. Також варто звернути увагу на позицію правого захисника. Я не кажу, що Данило Сильва поганий футболіст, але ряд позиційних помилок в обороні він робить. В минулому матчі з «Феєноордом» саме через його промах кияни пропустили гол, оскільки він залишив свою зону і дав можливість супернику прострілити в штрафний майданчик.

О.К. - Може «Динамо» поки й не демонструє яскравої гри, але все ж перемагає, нехай і в кінцівках матчів. Значить, тренерський штаб готував футболістів так, щоб їм вистачило сил до грудня. Скоро вже наберуть форму і увіллються до складу новачки, увійдуть в ігровий ритм Ярмоленко з Гусєвим, які, здається, не встигли відпочити після Євро-2012.

В.Х. - Найкраще у «Динамо» працює атака. Ідейє забиває практично в кожному матчі. Також варто виділити і Ярмоленка, який нарешті перервав свою гольову «засуху» в поєдинку з «Кривбасом». Найбільші побоювання в мене викликає оборона. Особливо гра центральних захисників і юного воротаря.

- На що варто розраховувати уболівальникам, адже улюблений переможний рахунок у цьому сезоні - 1:0?

С.Б. - Було б дуже добре, якби «Динамо» перемагало в кожному матчі, нехай і з різницею в один гол. Нічия, звичайно, влаштує «біло-синіх», але на такий результат грати не можна.

О.К. - У кожному матчі «Динамо» створює безліч можливостей для взяття воріт. Інша справа, що іноді не вдається забити. Не виключаю, що команди можуть завершити зустріч як нулями на табло, так і великою кількістю голів.

В.Х. - Треба вірити в свій клуб, адже «Феєноорд» не та команда, яка здатна вибити «Динамо» з Ліги чемпіонів. Але якщо, не дай Бог, трапиться непоправне, це буде фактично ще один втрачений сезон.

- Спрогнозуйте результат матчу.

С.Б. - Я не прогнозист, але поставлю на 2:0 на користь «Динамо».

О.К. - Вірю, що «біло-синім» під силу перемогти - 2:0.

В.Х. - «Динамо» влаштує будь-який рахунок, який дозволить пробитися в наступний етап. Я ж схиляюся до того, що в матчі буде зафіксована або нульова нічия, або «біло-синім» вдатися перемогти з мінімальним рахунком - 1:0.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер