Сергій Федоров: «Бажання грати величезне»

Сергій Федоров: «Бажання грати величезне»

 Захисник національної збірної України Сергій Федоров минулого сезону не провів за «Динамо» у вищій лізі жодного матчу. Причина тривіальна – травма, яка надовго вивела футболіста із строю. Зараз, після року виснажливих відновлювальних процедур, Федоров готовий до повернення на футбольне поле.

- Сергій, де проводиш відпустку?


- Відпусткою для мене був весь минулий сезон. А зараз активно тренуюсь, щоб у повній бойовій готовності підійти до початку нового чемпіонату.

- Тобто, коли партнери по команді гріються на сонечку, ти навантажуєш себе походами до тренажерної зали?

- Тренажерну залу я поєдную із біговими вправами. Бажання грати величезне, тому щоденні тренування не здаються важкими.

- Коли можна очікувати твого остаточного повернення?


- Думаю, з початком нового сезону. Зараз займаюсь за індивідуальною програмою і надіюсь поїхати з першою командою на навчально-тренувальні збори в Австрії.

- За твоєї відсутності в центрі захисту активно награвався дует Ващук-Родріго, яких завжди був готовий замінити молодий Мандзюк. Як оцінюєш дії молодих партнерів?


- Я думаю, вони, як і вся команда, виступили на достойному рівні. В Україні «Динамо» виступило відмінно – виграло усі можливі трофеї. Звичайно, були прогріхи, звучали слова критики на їхню адресу. Взяти, для прикладу, виступ у Лізі чемпіонів, де ми провалились. Але вісі допускаються своїх помилок, і ми вчимося їх виправляти.

- У минулому сезоні «Шахтар» програв «Динамо» все. У чому, на твою думку, причини невдачі головного суперника?

- Це їхні проблеми. Нехай самі розбираються у своїх невдачах. Хотілося б, щоб і надалі «Динамо» виходило вище «Шахтаря» за всіма показниками.

- Як гадаєш, наступного сезону «Динамо» буде важче завоювати чемпіонський титул, ніж це було цього чемпіонату?

- Із кожним сезоном все важче і важче тримати високу марку. Але для такої команди, як «Динамо», не існує іншого місця, окрім першого. Тому, якби важко не було, ми будемо у кожному матчі грати лише на перемогу, аби радувати наших багаточисленних уболівальників.

- Наступний чемпіонат «Динамо» стартує із двох поєдинків проти «Шахтаря» – спочатку в Одесі команди розігруватимуть Суперкубок України, а потім у першому турі зустрінуться у Донецьку. Кому з опонентів подібна дуель вигідна на початку сезону більш вигідна?

- Я би не сказав, що якась команда матиме перевагу. Попереду ще цілий чемпіонат, і, як показав попередній сезон, кожен наш суперник готовий на все, щоб відібрати очки у провідних клубів країни. Тому, зациклюватись саме на цьому поєдинку не слід – побачимо, чого варті команди упродовж усього сезону.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер