Сергій Корниленко: “Готовий до найсерйозніших випробувань”

Сергій Корниленко: “Готовий до найсерйозніших випробувань”

Білоруський форвард Сергій Корниленко перейшов до київського "Динамо" в якості кращого бомбардира й форварда свого чемпіонату. Зараз талановитому бомбардиру доводиться нелегко - у Києві він один із багатьох і боротися за місце у складі доводиться з цілою групою різнопланових нападників.

- Я знав, що буде скрутно. Це ж київське "Динамо", а тут завжди була найсильніша конкуренція. Але це тільки налаштовує на роботу - вважаю, що я готовий до найсерйозніших тренувань - говорить Сергій.

- Ти приїхав на збір до Ялти через кілька після весілля. Швидко встиг перелаштуватись на "робочий лад"?
- В принципі, так. Я добре знайомий з темою зборів, у мінському "Динамо" в нас була і більш довга робота у міжсезонні, так що психологічно спокійно пристосувався. Інша справа інтенсивність тренувань і навантажень! Тут треба викластись по максимуму, щоб не бути серед тих, хто відстає.

- Білоруські динамівці допомагають?
- Мені дуже пощастило, що в "Динамо" грають Белькевич і Хацкевич. В будь-який момент я можу підійти до них і попросити поради з того чи іншого питання. Але більше я спілкуюся із молодими хлопцями - Чеснаускісом, Гусєвим...

- У Білорусії ти багато забивав, а в українському чемпіонаті на твоєму рахунку поки тільки два м'ячі. В чому причина?
- Далеко не у всіх матчах я проводив на полі багато часу, вплинула і різниця в рівні чемпіонатів України і Білорусії. Тут більш грамотні і чіпкі захисники, більше боротьби і доводиться важкувато. До того ж казати, що я повністю вписався в ігрову концепцію "Динамо" ще ранувато. Сподіваюсь, що після ялтинського збору точно не буду відставати в фізичному плані, і це дозволить мені показати результативний футбол.

- Тренерський штаб збірної на тебе розраховує?
- Дуже хочеться в це вірити. Знаю, що наставник збірної, в тому числі й Байдачний, в якого я грав і забивав у мінському "Динамо", слідкують за моїми виступами, і тепер справа виключно за моїми голами в чемпіонаті України.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер