Сергій Кравченко: «Голи були надзвичайно красивими»

Сергій Кравченко: «Голи були надзвичайно красивими»

У матчі з одеським «Чорноморцем» півзахисник Сергій Кравченко забив свій перший м'яч за «Динамо». Після гри Сергій прокоментував події на полі та поділився думкою з приводу майбутньої гри з «ПСЖ»:

- Після матчу і забитого м'яча залишилися хороші відчуття. Головне, що вийшов на поле і відіграв весь матч.

- Не хвилювався, що тебе могли замінити в середині другого тайму?


- А чого хвилюватися? Моя справа грати, а кого міняти – вирішує тренер.

- Коли рахунок зрівнявся, не було побоювань з приводу підсумкового результату?

- Можливо, в тренерів чи футболістів на лавці запасних вони й були. А на полі кожен грає у футбол і намагається досягти перемоги, не замислюючись про подібне.

- Після забитого м'яча «Чорноморець» виглядав непогано…

- Так, він і в першому таймі добре виглядав. Ми їм дозволили спокійно себе почувати в середині поля.

- Сьогодні «Динамо» забило всі три м'ячі дальніми ударами. Ви цілеспрямовано відпрацьовуєте їх на тренуваннях?


- Перед кожною грою тренер говорить більше бити по воротах, тим паче, в команді зібрані майстри дальніх ударів. Сьогодні всі голи були надзвичайно красивими, важко вибрати найкрасивіший.

- Які вказівки давав Сьомін перед грою особисто тобі?


- Грати на моїй улюбленій позиції під нападниками, частіше забезпечувати м'ячами форвардів, бити по воротах. Гадаю, це стандартні установки для футболіста, який грає на цій позиції.

- Здалося, що «Динамо» підсіло в другому таймі, віддало ініціативу супернику та пропустило гол…

- Якщо дивитися на рахунок, я би не сказав, що команда підсіла. Просто так склався матч. Не знаю, чи був офсайд, коли ми забили в першому таймі. Якби рахунок став 2:0, гра не була б такою нервовою. Але головне – підсумковий результат.

- Перші два м'ячі вийшли однаково курйозними...


- Гадаю, коли забивав «Чорноморець», футболіст одеситів віддавав передачу, а не бив по воротах.

- Розраховуєш потрапити до стартового складу на матч з «ПСЖ»?


- У сьогоднішньому матчі головний тренер спеціально дав відпочити провідним гравцям. Гадаю, саме вони і гратимуть з французами.

- А себе не вважаєш основним гравцем?

- Вважаю себе в обоймі команди, але тренер поки не бачить мене основним футболістом. Поки я не потрапляю до числа 11-ти футболістів, які виходять на поле. Це моя перша гра в стартовому складі за тривалий час. У матчі з донецьким «Металургом» вийшов на заміну на 10-15 хвилин, а цього дуже мало. Потрібно прагнути проявити себе.

- В першому матчі з «ПСЖ» у «Динамо» виходило не все, особливо це стосується взаємодії півзахисту і нападу. Як потрібно зіграти з французами вдома, щоб вийти до півфіналу?

- Недоліки є в кожній грі. Вважаю, ми досягли непоганого результату на виїзді та показали нормальну гру. Напевно, «Динамо» просто привчило вболівальників і фахівців до хорошої гри з сильними командами, тому від нас постійно чекають чогось надприродного. «ПСЖ» не такий легкий суперник, як здається. Все ж таки, команда йде на третьому місці в чемпіонаті Франції, в її складі грає багато «збірників», тому не можна сказати, що в нас щось не виходило. Граючи вдома, потрібно забити гол, тоді, гадаю, все буде гаразд.

- Якщо «Динамо» вирішить задачу виходу до півфіналу, з ким би хотілося зустрітися – з «Марселем» чи «Шахтарем»?

- З одного боку, я бажаю успіху «Шахтарю», оскільки це українська команда, з мого рідного міста. Але з іншого – в єврокубках хочеться грати з європейськими командами, в таких матчах отримуємо абсолютно інший досвід, зовсім інші відчуття. Навіть, коли ми грали з «Металістом», особисто в мене не було відчуття, що це поєдинок Кубка УЄФА. Якби «Шахтар» грав у іншій парі, я би хотів, щоб пройшли далі саме донеччани.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер