Сергій Кравченко: «Хочеться швидше стати чемпіонами»

Сергій Кравченко: «Хочеться швидше стати чемпіонами»

Сьогодні півзахисник «Динамо» Сергій Кравченко відзначає 26-й День народження. На святкування часу немає – зараз Сергій разом із партнерами по команді старанно готується до недільного матчу проти ФК «Харків»:

- У зв'язку з чим футболісти на початку тижня отримали кілька днів відпочинку?

- Свою роль зіграло перенесення півфінального матчу Кубка України з «Шахтарем», і важкий графік, в якому ми працювали тривалий час. Основним гравцям було необхідно трохи відпочити як фізично, так і психологічно. Впевнений, цей відпочинок піде на користь.

- Перенесення гри з «Шахтарем» у півфіналі Кубка України – правильне рішення?

- Це не нам вирішувати. Але, наприклад, в Європі ніякі матчі не переносяться. Скажімо, в тій же Німеччині, де ситуація аналогічна нашій, «Гамбург» і «Вердер» свій матч у національному кубку зіграли. І це незважаючи на те, що цим же командам доведеться зустрітися за тиждень вже в рамках Кубка УЄФА. Було б краще зіграти з «Шахтарем» на цьому тижні, пристрасті б раніше розпалилися. Звичайно, був ризик комусь із ключових гравців обох команд отримати травму, але це справа випадку. Не думаю, що футболісти прагнули б навмисно травмувати суперника, незважаючи на всю принциповість нашого протистояння.

- Зараз багато розмов про протистояння із «Шахтарем». На тлі цього матч із ФК «Харків» не відійде на другий план?

- Для нас найближча гра найважливіша, а після поєдинку з харків’янами буде ще чотири дні на підготовку до «Шахтаря». Після осічки в Кривому Розі хочеться реабілітуватися перед уболівальниками і, взагалі, скоріше стати чемпіонами. Тому на ФК «Харків» ми налаштовані серйозно. Другої поспіль невдачі, гадаю, не буде. Не знаю, який склад виставить на гру Юрій Сьомін, це йому вирішувати. У нас же поки всі думки про «Харків». А про «Шахтар» подумаємо після фінального свистка.

- Сергію, зараз переважно ви граєте в чемпіонаті. Чого не вистачає, щоб тренер вас задіював у єврокубках?

- Навіть не знаю. Таке рішення тренера. Я стараюся, тренуюся і роблю все, що від мене залежить, щоб потрапити до складу на кожен матч. Але оскільки в чемпіонаті та єврокубках у «Динамо» поки все виходить, граючі футболісти справді заслуговують на місце в основному складі.

- Збираєтесь якось святкувати День народження?

- Ні, нічого особливого. Гадаю, в команді хлопці привітають. Та й батьки, друзі з самого ранку дзвонять, тому я навіть не встиг поснідати. Повноцінно святкувати немає часу, в суботу намічений заїзд на базу. А сьогодні, можливо, з дружиною підемо до ресторану.

- Прикро, що вихідні не співпали з Днем народження?

- Якщо чесно, про це не замислювався. До подібного ставлюся спокійно. У футболістів, які мали більше ігрової практики, були три дні вихідних, а в інших – два. Я їх провів удома, в Києві. Вдалося відпочити.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер