Сергій Кравченко: «В Іспанії знадобляться самовіддача та успіх»

Сергій Кравченко: «В Іспанії знадобляться самовіддача та успіх»

Матч з іспанською «Валенсією» став першим у футболці «Динамо» для півзахисника Сергія Кравченко. Він провів на полі 60 хвилин, після чого був замінений на Нінковича. Не дивно, що після гри журналісти приділили Сергію особливу увагу.

- В принципі, ми нормально зіграли. Добре, що забили гол. Тепер буде легше їхати до Валенсії на повторний матч.

- Що відчували в дебютному для себе поєдинку?

- Звичайно, вийти у складі «Динамо», та ще й у такій грі, для мене було дуже важливо. Тому емоції переповнювали. Приємно зіграти проти «Валенсії» в динамівській футболці. Звичайно, дуже хвилювався, більше, ніж перед поєдинками в чемпіонаті України. Все ж таки, в Кубку УЄФА відповідальність вища.

- Як оціните взаєморозуміння з партнерами?

- Звичайно, воно ще не на належному рівні. Я в команді лише півтора місяці, тому сказати, що в нас повне взаєморозуміння, поки не можу. Але ми провели разом не одну гру на зборах, тому в колективі нормально себе почуваю.

- Що сталося, коли «Динамо» пропустило гол?

- Ми припустилися помилки. Будемо дивитись і розбирати цей епізод. У футболі без огріхів не буває, інакше б усі матчі закінчувалися б з рахунком 0:0. Нікого не можна звинувачувати, це команда пропустила, тому винні всі разом.

- В контрольному матчі ви забили гол зі штрафного. Що завадило відзначитися подібним чином у сьогоднішньому поєдинку? Адже моменти були…


- Звичайно, хотілося відзначитися, але не склалося. Якщо б я забивав після кожного штрафного, мені б ціни не було (посміхається).

- Наскільки «Динамо» було готове фізично?

- Я відіграв 60 хвилин і почуваю себе нормально. Гадаю, інші хлопці теж впорались. У цьому компоненті, вважаю, ми не поступились супернику, хоча в них чемпіонат триває.

- Можете когось відзначити в складі іспанців?

- У сьогоднішній грі мені сподобався Сильва і Фернандеш.

- У другому таймі ви жодного разу не дали супернику вдарити по воротах…

- Я б не сказав, що тільки в другому таймі. В них лише був один небезпечний момент, який вони і реалізували. А більше іспанці, як на мене, навіть у рамку воріт не потрапили. Але, мабуть, в цьому і полягає сила «Валенсії», що з одного моменту вона витискає максимум. А 1:1 на виїзді – це для них гарний результат, для нас – не дуже.

- Чому не били по воротах після того, як отримав травму іспанський воротар?


- Тому, що ми грали вдесятьох. А по воротах потрібно завдавати удари в будь-якому випадку, навіть якщо воротар не травмований.

- Під час матчу Санчес припускався багатьох помилок. Відчували, що він хвилюється?

- Не можу сказати, що на його рахунку якісь помилки. Просто поле було вологе і м'яч слизький.

- В перерві Юрій Сьомін давав настанову більше бити по воротах?

- Така настанова ставиться на кожну гру за будь-якої погоди. Коли створювали можливості для удара, тоді й били.

- Ви здивовані європейським суддівством?

- Якщо чесно, неприємно здивований. Вважаю, воно було дещо необ'єктивним.

- Що Сьомін сказав у роздягальні?

- Подякував за гру. Звичайно, хотілося досягти перемоги, але не вдалося. Треба було, можливо, бути нахабнішим, чи що… Не знаю.

- Підтримка вболівальників сподобалась?

- Так, ми її постійно відчуваємо. Глядачі скандували «Динамо», «Динамо»!, закликали йти вперед… Звичайно, це дуже допомагає.

- Сьогодні на матчі був присутній ваш батько. Що він сказав після поєдинку?

- Я ще його не бачив, напевно, зараз, як завжди, влаштуємо міні розбір польотів. А до матчу ми розмовляли, але безпосередньо поєдинок не зачіпали.

- Повторна гра буде складнішою?

-Звичайно, адже ми будемо грати на виїзді, за чужих уболівальниках. Але це футбол: якщо іспанці змогли забити гол і зіграти внічию в Києві, то й ми маємо намагатися це зробити у Валенсії. Тільки бажано не пропустити.

- Що в повторному матчі має допомогти «Динамо» пройти далі?

- Потрібно продемонструвати повну самовіддачу, а також нам не обійтись без успіху. Вважаю, в сьогоднішній грі нам трохи не пощастило, бо в нас були моменти як у першому, так і у другому таймах. Без фортуни у футболі важко, тому, якщо вона нам буде супутницею і ми серйозно налаштуємося на поєдинок, все буде добре.

- В наступній грі не зможе взяти участь Мілевський. Це втрата?

- Звичайно. Мілевський – провідний нападник нашої команди. Але все залежить від результату. Якщо все складеться добре, про це навіть ніхто не згадає. А якщо програємо… Сьогодні, наприклад, не грали Діакате і Бангура. Травми і дискваліфікації – це частина футболу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер