Сергій ЛЮЛЬКА: «Доведеться пропустити, як мінімум, місяць»

Сергій ЛЮЛЬКА: «Доведеться пропустити, як мінімум, місяць»

Поки Сергію ще не вдалося дебютувати в офіційних матчах, він старанно працював, але сталася травма…

- У неділю під час товариського матчу основної команди та «Динамо-2» ви отримали пошкодження. Щось серйозне?

- Ми грали в манежі, я невдало наступив на ногу та підвернув її. Вчора провели обстеження, зробили УЗД, яке показало, що розірвана зв'язка гомілкостопного суглобу. Лікарі наклали спеціальну лангету, щоб унеможливити будь-яку рухливість ноги, сказали, що бажано не ходити, оскільки нозі потрібен спокій. Тепер мені доведеться пропустити як мінімум місяць. Звичайно, я дуже засмутився.

- Нинішньої зими ви були залучені до роботи з першою командою. Які враження від тренувань?

- Безперечно, працювати в першій команді важче, тут зовсім інший рівень. Все потрібно робити набагато швидше. Та й навантаження в «Динамо» більші, ніж у другій команді та навіть у «Словані». Тож відмінності значні. А загалом, враження чудові. Я завжди хотів грати в першій команді й дуже радий, що потрапив сюди, мені подобається тут працювати.

- Що корисного отримали для себе під час збору з першою командою в Іспанії? Якого досвіду набули?

- Робота з першою командою – це вже великий крок уперед та величезний досвід, який іде лише на користь. Доводиться тренуватися з хорошими, кваліфікованими футболістами високого рівня, а поруч із сильними партнерами й сам відчуваєш, що зростаєш.

- Чи можете порівняти тренувальний процес у чеському «Словані» та першій команді «Динамо»?

- Я вже казав, що в «Динамо» все складніше: й навантаження вищі, й футболісти сильніші.

- Із ким найбільше спілкуєтеся в команді?

- Та з усіма. Багатьох хлопців знав і раніше, ще до того, як потрапив до першої команди, тож жодних проблем немає. У мене з усіма гарні стосунки. А на базі живу в кімнаті з Денисом Бойком.

- Вам поки не вдалося потрапити навіть до заявки на гру, над чим ще потрібно працювати?

- Тренери конкретно не говорять, чого мені не вистачає. Звичайно, під час тренувань підказують, вказують на помилки та кажуть, як їх виправити. Крім того, свої недоліки я й сам знаю, й роблю все, щоб їх виправити.

- Данило Сильва та Домагой Віда – сильні конкуренти на правому фланзі захисту?

- Звичайно, адже до «Динамо» слабких футболістів не запрошують. Ці хлопці дуже високого рівня.

- Олег Блохін вас використовує лише на «рідному» правому фланзі, або під час тренувань доводилося діяти і на інших позиціях?

- Поки лише праворуч. Вимоги? Вони в кожного тренера однакові: фланговий захисник завжди має бути активним, не лише встигати відпрацьовувати в обороні, але й підключатися до атак.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер