Сергій РЕБРОВ: «Без серйозних зборів не буде позитивних результатів»

Сергій РЕБРОВ: «Без серйозних зборів не буде позитивних результатів»

У цей період він підвищував кваліфікацію, проходячи стажування в дортмундській «Борусії», потім переглядав найближчого суперника по Лізі Європи «Валенсію» в матчі чемпіонату Іспанії. Зараз, розпочавши тренувальний збір разом із «біло-синіми» в Марбельї, він допомагає головному тренеру команди Олегу Блохіну готувати команду до другої частини сезону. Втім, надамо слово самому Сергію Станіславовичу.

Втягувальні навантаження

- Команда лише розпочала збори, йде «втягування» до тренувального процесу. Видно, що самі хлопці розуміють відповідальність, яка на них лежить. Ми зібралися 14 січня й готуємося не лише до важливих перших ігор у Лізі Європи та чемпіонаті України, але й до всієї другої половини сезону. Футболісти все це розуміють та старанно виконують програму тренерського штабу. Так, є певні складнощі, виконувати такий обсяг роботи непросто навіть підготовленим спортсменам. Але через такі етапи потрібно проходити. Гравці, зрештою, за свою роботу отримують гроші, а вболівальники чекають від них якісної гри та позитивних результатів. Їх не буде без серйозних зборів, це все ми розуміємо.

Перші два тижні після виходу з відпустки відводяться на фізичну підготовку. Так роблять усі професійні команди. Перед іграми з «Валенсією» на наших гравців чекають зовсім інші навантаження, зміниться спрямованість тренувань.

На збір до Іспанії ми взяли двох гравців із «Динамо-2» – Дмитра Рижука та Віталійса Ягодінскіса. У першій команді є проблемні позиції й, порадившись із тренерами молодіжних команд, вирішили свій вибір зупинити саме на цих хлопцях. Видно, що вони перспективні, на тренуваннях працюють та стараються. Перевіримо їх у товариських іграх, а потім будемо приймати рішення. Вважаю, найкращим молодим футболістам потрібно давати шанс працювати з першою командою. Щоб усі розуміли – двері на вищий рівень відкриті, сюди можна й потрібно прагнути. Міг працювати з нами й Роман Яремчук, але, захворівши, залишився в Києві. Чи поїде він із нами на другий збір, вирішимо безпосередньо перед його початком.

Професійний інтерес

- Пройти тренерське стажування під час паузи було моєю ініціативою. В Англії дивився багато ігор, в Іспанії відвідав тренувальний табір дортмундської «Борусії». Мені це цікаво, це нормальний професійний інтерес до найкращої світової практики. Взяв на озброєння деякі моменти тренувальних занять, ігрові вправи. Подивимося, можливо деякі з них знадобляться в «Динамо».

Добре вивчити «Валенсію»

- До нашої очної гри з іспанцями залишається достатньо часу, але будь-яка вже зараз отримана інформація про суперника зайвою не буває. До команди прийшов новий тренер, який намагається внести свої зміни до складу та гри. Проти «Малаги» наш майбутній суперник зіграв дисципліновано, створив дуже багато моментів. Але були очевидні й проблеми в обороні. Зустріч завершилася 0:0, але рахунок міг бути набагато більшим. Вважаю, «Валенсія» дуже добре великою кількістю гравців переходить до атаки, створює моменти.

В Іспанії говорять про зміну власників клубу, майбутні великі трансфери... Напевно, якщо прийдуть серйозні люди, це лише покращить ситуацію. Настільки іменитий для країни клуб не може залишатися в боргах та не претендувати на найвищі місця. Вони зараз посідають восьме місце, яким ніхто не задоволений. Зміна тренера – струс для гравців. У матчах із «Реалом» та «Малагою» було видно величезне бажання гравців показати тренеру всі свої можливості. У них є бажання перемагати та розуміння, за рахунок чого це робити. За персоналіями говорити зараз не буду. Ще попереду аналіз багатьох ігор, але в атаці вже зараз видно величезний потенціал. Нам потрібно думати, як стримати його та зберегти свої ворота. Особливо в першій домашній грі, де «Валенсія», швидше за все, буде грати на контратаках. Продовжимо вивчати суперника за наявними матеріалами та відео, а одну з ігор або я, або Олег Блохін подивимося «наживо».

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер