Сергій РЕБРОВ: «Головне, щоб не ми побоювалися, а нас побоювалися!»

Сергій РЕБРОВ: «Головне, щоб не ми побоювалися, а нас побоювалися!»

Тоді іменитий та титулований майстер, який забив у національних першостях 123 голи, протягом міжсезоння читав у всіх газетах, що йому обов’язково зателефонують представники «Арсеналу» й питання буде вирішено. Не дочекавшись серйозної розмови, Ребров неочікувано для багатьох прихильників свого таланту 20 липня вирішив «повісити бутси на цвях», а вже наступного дня оголосив про своє працевлаштування в якості тренера молодіжного складу «Динамо»! «Завтра» від «Арсенала» так і не прийшло. Добре, що на той період мені запропонували посаду в рідному клубі, яка мені до душі. Я був дуже радий, що отримав можливість попрацювати з хлопцями, котрі змогли би перейняти в мене частину досвіду та знань».

Паралельне навчання

Ставши помічником у динамівській молодіжці у Володимира Мунтяна, Ребров, який, звісно, не мав на той час тренерського досвіду, пішов на тренерські курси й після їхнього закінчення отримав Диплом-А. «Разом із Володимиром Федоровичем я намагався допомогти талановитим хлопцям зростати до рівня першої команди. Мета нашої роботи в дублі була не перемогти за будь-яку ціну в турнірі дублерів, а підготувати молодь до більш серйозних навантажень. Можна сказати, що ми з хлопцями навчалися паралельно: я пройшов перший курс навчання, отримав Диплом-А й налаштувався на те, щоб пройти ще два ступеня у підвищенні тренерської кваліфікації».

Самому Сергію, який став Сергієм Станіславовичем, було цікаво працювати з молодими гравцями, котрі ще нещодавно сиділи на трибуні та спостерігали, як він грає. Намагався відповідати вимогам і сам молодий тренер, визначивши для себе, що важливо не лише отримувати досвід, а й проходити якісь етапи, вивчати щось нове. «Добре, коли ще зовсім нещодавно був футболістом, маєш авторитет у хлопців. Але цього замало. Я вважаю, що тренер має постійно навчатися. Тому, наприклад, коли я приїжджаю до Лондона, то завжди ходжу на тренування та матчі «Тотенхема», із задоволенням дивлюся та навчаюся».

Прихильник атакувального стилю

Наступний сезон 2010/11 Ребров почав уже в якості асистента тренера другої за рангом динамівської команди, ставши помічником Геннадія Литовченка. «Цікаво було працювати й із Литовченком, адже Геннадій Володимирович дуже хороший спеціаліст, особливо в роботі з молоддю. Те, що «Динамо-2» завершило першу частину сезону на 9-му місці, я вважаю непоганим результатом. Головне, що був прогрес у грі, й я його бачив».

За півроку, у грудні 2010-го, Реброва було призначено до першої команди клубу. Він став одним із спеціалістів у тренерському штабі Юрія Сьоміна. Сам Сергій Станіславович зізнається, що сьогодні він почуває себе комфортно, адже намагається допомагати рідній команді. «Зараз я працюю тренером, і мені це подобається». Щодо своїх тренерських поглядів, один із найкращих голеадорів «біло-синіх» не вважає, що всі форварди, які стають тренерами, ставлять командам атакувальну гру. «У кожного тренера має бути кілька тактичних схем. Але, звісно, мені імпонує атакувальний стиль». Символічним є й кредо динамівського бомбардира, а нині тренера команди, під яким мабуть готові підписатися всі вболівальники найтитулованішого клубу України. «Головне, щоб не ми побоювалися, а нас побоювалися. Щоб ми грали, як у 1999-му…»

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер