Сергій РЕБРОВ: «Головним стало наше знання того, як переграти суперника»

Сергій РЕБРОВ: «Головним стало наше знання того, як переграти суперника»

- Сергію Станіславовичу, чому в заявці на гру не виявилося Шовковського, Безуса, Гусєва? Що з ними?

- На жаль, Рома вчора на тренуванні відчув біль у привідному м'язі, й лікарі не дали гарантію, що він буде готовий на сто відсотків. На жаль, не було можливості зробити МРТ, зробити обстеження, щоб дізнатися, є серйозна травма чи ні, але сам Роман почувався не дуже добре. Олег захворів, у нього застуда, тому він не зміг вийти сьогодні на гру. Саша Шовковський під час розминки відчув біль у литковому м'язі, й також, на жаль, поки немає можливості зробити МРТ та дізнатися, наскільки все серйозно.

- Як ви оціните дебют Микити Бурди на такому серйозному рівні? Що з ним сталося наприкінці гри, наскільки серйозне ушкодження?

- Я сподіваюся, що все гаразд. Тільки що в роздягальні я запитав – начебто обійшлося без травми. Біль є, але невеликий, нічого серйозного. Напевно, саме напруження матчу передбачає боротьбу, й наприкінці її було багато. Я думаю, що «Ріу Аве» хотів виграти цей матч, намагався забити м'яч та продовжував натиск.

Що стосується Микити... Він ще раніше дебютував у першій команді. Звичайно, Ліга Європи – це високий рівень. Я сьогодні з ним розмовляв, і, напевно, найскладнішим було підібрати потрібні слова, щоб він психологічно був готовий. Адже він ще молодий хлопець, і йому належало зіграти на такому рівні. Я радий за нього, він відіграв гідно, й ми зіграли на нуль – це дуже важливо.

- Чи можна стверджувати, що сьогодні ваша команда відсотків на сто або 90 виконала вашу установку?

- На жаль, були моменти в обороні, але те, що хлопці відпрацювали на сто відсотків, віддавалися – точно. Потрібно переглянути гру, звичайно, помилки були, але я вважаю, вони не настільки значні й, слава Богу, не вплинули на результат. Я вдячний хлопцям саме за віддачу, сьогодні важливо було виграти боротьбу, тому що такі матчі, перші матчі завжди складні. Поле вчора було жахливим, сьогодні – кращим. На такому полі на перше місце виходила боротьба, але ми, звичайно, знали, за рахунок чого хочемо переграти цього суперника.

- Кравець та Теодорчик грають по черзі? Як вони реагують один на одного?

- Абсолютно нормально, ви ж самі бачили. Я вдячний і Тео, і Артему, вони розуміють, що зараз є хороша, здорова конкуренція. Ніхто не ображається, обидва вони продовжують працювати. Напевно, так має бути в будь-якому клубі – немає футболістів, яким гарантоване місце в основному складі.

- Для вас це також був єврокубковий дебют у ролі головного тренера. Чи не було особливого хвилювання?

- Коли я вранці розмовляв із Микитою, я бачив, що він трохи хвилюється. І я сказав йому: «Микито, ми ж не проти «Інтера» або «Баварії» граємо. Так, це хороший сильний клуб, але я думаю, що хвилювання має минути з першим своїм дотиком до м'яча. У мене так само, хвилювання було, як і в усіх. Слава Богу, що хлопці з ним впоралися, а я розберуся.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер