Сергій РЕБРОВ: «На такому рівні суперник помилок не прощає»

Сергій РЕБРОВ: «На такому рівні суперник помилок не прощає»

- Ми знали, що буде важка гра. Суперники не прощають помилок у турнірах такого рівня. Ми достатньо сьогодні допустили помилок, плюс самі не реалізували створені моменти. Завжди важко грати, пропускаючи м'яч на самому початку зустрічі. Після матчу до роздягальні зайшов президент, подякував хлопцям, і я їм теж подякував. Прикро, що створили багато моментів, але гол так і не забили. Зараз важливо не опускати руки, попереду у команди матчі в чемпіонаті України, плюс у Лізі чемпіонів ще нічого не втрачено. Будемо битися далі і виходити з групи.

- Чи потрібно змінювати після трьох турів стратегію на турнір і чи є для цього резерв?

- Не потрібно змінювати, адже наша стратегія полягає в тому, що в кожному матчі потрібно показувати свій футбол і перемагати. У матчах рівня Ліги чемпіонів навіть одна допущена помилка вирішує дуже багато. У цьому сьогодні ми змогли переконатися, так само як і в матчі проти «Наполі». Два домашні матчі програвати дуже прикро. Ще раз повторюся, на такому рівні суперник помилок не прощає.

- Чи не помилилися ви з вибором гравців у середній лінії, і чи не занадто пізно вирішили випустити Циганкова?

- Буяльський вийшов після травми, він тренується тільки п'ять днів, аналогічна ситуація і у Циганкова. Великого вибору в середній лінії у мене не було. Можна було поставити Рибалку, але я вибрав Микиту Корзуна. Не хотів би говорити про персоналії. Є і мої помилки, ми зберемося з командою і розберемо матч, допущені помилки. Все проаналізуємо і будемо рухатися далі.

- Після успішних ігор «Динамо» в Юнацькій Лізі УЄФА чи не маєте наміру активніше проводити ротацію?

- Ви серйозно вважаєте, що гравці з U-19 готові вже зараз грати в Лізі чемпіонів, конкурувати з найкращими командами Європи? У молодих гравців є загальна якість - нестабільність. Причому ви говорите навіть не про команду U-21, а про U-19. У хлопців я бачу перспективу, вони часто тренуються з першим складом. Але не думаю, що буде нормально відразу «кидати» їх в Лігу чемпіонів. Можу сказати, що половина складів U-19 і U-21 поїдуть на зимові збори з першою командою, там вони отримають шанс доводити своє місце на полі.

Дивився матч команди U-19 проти «Бенфіки», радий за їх гру. Для першої команди «Динамо» важливо, щоб у складі був кістяк, на якому все б трималося. У нас же немає такого кістяка, немає лідерів. Як приклад, «Атлетіко» будує гру на п'яти-шести лідерах, до складу яких підпускають молодь. І їх тренер це постійно підкреслює.

- Останні результати не дуже тішать, ви говорите про відсутність лідерів. Чи бачите вихід з цієї ситуації, як повернути гру і скільки для цього потрібно часу?

- Перш за все, потрібно говорити про футболістів, які втратили мотивацію грати в нашій команді, які не хочуть щодня працювати на тренуваннях. Не буду називати прізвища, на цю тему з президентом ми вже говорили. Незважаючи на довгострокові контракти, з такими футболістами потрібно розлучатися. Краще працювати з дев'ятнадцятирічним пацаном, який буде хотіти пахати на полі. Але таким хлопцям потрібен час. Ми виграли два поспіль чемпіонати України, команді потрібне оновлення, приплив нової крові. Мені, як і всім уболівальникам, теж хочеться бачити гру зразка двох останніх сезонів, але для цього потрібні футболісти, які будуть щодня працювати на «Динамо».

- Назвіть основну причину поразки «Динамо»?

- Таких багато, ранній гол ламає тактику і стратегію, які були обрані. Як і в матчі з «Наполі», поступаючись в рахунку ми намагалися атакувати, йти вперед. Ми граємо на найвищому рівні і я бачив у хлопців бажання відігратися. Наприкінці зустрічі деяким вже не вистачало сил, особливо в центрі поля, але небажання не було. Всі старалися, але по гарячих слідах складно зробити аналіз.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер