Сергій РЕБРОВ: «За Лобановського ми перегравали будь-яку команду, й не боялися»

Сергій РЕБРОВ: «За Лобановського ми перегравали будь-яку команду, й не боялися»

- Усі бачили, як команда грала в Лізі чемпіонів за Лобановського. Вона грала на контратаках, і в контратаки вибігали п'ять-шість футболістів на повній швидкості.

За рахунок цих контратак ми перегравали багато команд. Ми свідомо, практично в усіх матчах, віддавали ініціативу.

Я гадаю, на той момент «Динамо» просто не сприймали. На контратаках забивали м'ячі, що сталося сезоном раніше в Ейндховені, в Барселоні, й так само ми грали в Києві.

Ми більшою мірою віддавали ініціативу, але на контратаці могли переграти будь-яку команду.

Наша ідея полягала в хорошій фізичній підготовці, в серйозному пресингу та у грі на контратаках (див. відео). Напевно, майстерність футболістів у нас й у «Барселони» було на різних рівнях, так само як і зараз. І, напевно, Лобановський знайшов єдиний правильний вихід.

На той момент його принципи були потрібні. Ми заїжджали на базу за два дні, іноді після гри на базу їхали. Звичайно, вони не для всіх прийнятні, для сімейних та дисциплінованих людей це було непотрібно. Але в нас команда була переважно з молодих хлопців, лише у п'ятьох, напевно, вже були сім'ї. Іноді траплялися історії. Зрозуміло, що ті принципи не всі сприймали нормально, й зараз їх ніхто не сприймає нормально, але вони давали плоди, ми перегравали будь-яку команду, й не боялися.

Усі згадують цей півфінал (на фото), і я дотепер не розумію, як ми могли не пройти «Баварію». Ми мали все вирішувати вдома, коли вигравали 3:1, й у нас було достатньо шансів, щоб забити. Але пропустили штрафний із 40 метрів, другий необов'язковий гол, і, на жаль, уже на виїзді в Мюнхені було дуже складно грати, – цитує Реброва www.sport-express.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер