Сергій Ребров: «Із першим дотиком м'яча хвилювання мине»

Сергій Ребров: «Із першим дотиком м'яча хвилювання мине»

Сергій Ребров під час кар'єри гравця змінив чимало клубів, у тому числі певний час пограв і в Туреччині. Напередодні візиту «Динамо» до Стамбулу нинішній асистент головного тренера команди розповів про ступінь підготовки футболістів напередодні матчу з «Бешикташем», і на що чекати «біло-синім» від майбутнього поєдинку.

- Сергію Станіславовичу, на зборі ви тренувалися практично нарівні з командою. Можете дати оцінку нинішньому функціональному стану футболістів?


- Гадаю, з поверненням Вінченцо Пінколіні за фізичну підготовку хлопців хвилюватися не варто. Усі футболісти працювали з величезним бажанням, оскільки розуміли, що незабаром перша гра з «Бешикташем».

- Певний час ви виступали в Туреччині. Скажіть, грунтуючись на власних спогадах, що очікує «Динамо» в Стамбулі?

- У Туреччині такі команди, як «Галатасарай», «Фенербахче» та «Бешикташ», стоять осібно. Де б команда не грала, їх завжди підтримує велика армія вболівальників. Коли вони грають удома, стадіон, як правило, заповнюється під зав'язку. Але наші хлопці через подібне вже проходили і знають, що це таке, – зокрема, основна частина гравців з нинішнього складу грали два роки тому проти «Фенербахче» в Лізі чемпіонів. Так, перед грою, особливо на розминці, на «Іноню» та інших стадіонах чиниться серйозний психологічний тиск на суперника, але така атмосфера, навпаки, має бути цікавою самим футболістам. Із першим дотиком м'яча все хвилювання мине, і я сподіваюся, що наші хлопці покажуть усе, на що вони здатні.

- Які сильні та слабкі сторони ви могли б відзначити у грі нинішнього «Бешикташа»?


- У них дуже потужна передня лінія. Угу Алмейда, Нобре, Куарежма, Сімао, який не може грати в Лізі Європи, – це ті футболісти, від яких виходить основна небезпека. Є ще Гуті, який може в будь-який момент віддати точну й гостру передачу. Турецькі футболісти, з яких в основному складається оборона, намагаються грати дисципліновано, проте, саме в цій лінії у них є значні проблеми.

- Обстановка в «Бешикташі» зараз, м'яко кажучи, нездорова. Зокрема, за бійку після матчу чемпіонату з «Анкарагюджю» клуб розірвав контракт із капітаном команди Узульмезом. Наскільки подібні проблеми впливають на гру турецьких команд?


- Я гадаю, не варто надавати цьому особливого значення. Яка б атмосфера не була всередині колективу, вони вийдуть проти нас і будуть битися. Подібні випадки бувають в кожній команді. Ще невідомо, як позначиться цей інцидент на інших футболістах. У нас є власний план на гру, і ми не маємо замислюватися про те, що відбувається у суперника.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер