Сергій Ребров: «Найважливіша гра в Лізі чемпіонів буде завтра»

Сергій Ребров: «Найважливіша гра в Лізі чемпіонів буде завтра»

- Чи почуваєтеся на цьому стадіоні як вдома?

- Звичайно, Київ для мене - рідне місто. Радий сюди повернутися, зіграти у футбол на найвищому рівні. Інакше мене сюди не пустили б на прес-конференцію (посміхається).

- Як вважаєте, який був найважливіший матч у Лізі чемпіонів у цьому сезоні?

- У Лізі чемпіонів усі матчі важливі. Будь-яке набране очко - на вагу золота, більше 20 років не грали в цьому турнірі. Як сказав Олександр Зубков: "Гравці набираються досвіду, для них це дуже важливо". Але найважливіша гра буде завтра, і я впевнений, футболісти це розуміють. Вони готуються і налаштовуються на цей матч. Ті поєдинки, які ми провели, додали футболістам упевненості, досвіду, але завтра найважливіша гра.

- Наскільки важливий день буде завтра? Фактично ви граєте проти свого рідного клубу.

- Звичайно, це непросто. Але непросто було і в перший раз, був складний день, ми зіграли 2:2. Зараз легше. Я професіонал, і люблю свою роботу, люблю допомагати футболістам. Я точно зроблю все, допоможу гравцям, але завтра все залежить від них - від їхнього настрою, бажання, розуміння, за рахунок чого ми хочемо перемогти таку сильну команду.

- Як знаходите спільну мову з підопічними, з огляду на той факт, що команда складається з футболістів із 13 країн?

- Можна згадати, скільки футболістів було з інших країн у тому київському "Динамо", коли я став головним тренером. Гадаю, було не менше 13 гравців. У "Ференцвароші" працювати легше, тому що тут усі розмовляють англійською мовою. У "Динамо" на зборах було по три-чотири перекладачі, тому було складніше працювати.

- Як вас зустрічають угорські вболівальники?

- Так, як і всюди. Уболівальників ти не обдуриш. Вони не можуть відразу кричати, що ти - герой. Це потрібно заслужити. Так само і в Угорщині. Коли я приходив, ніхто нічого не кричав, усі чекали плодів моєї роботи. Зараз, після декількох років роботи, я бачу повагу вболівальників, складно навіть кудись вийти через ажіотаж. Вони бачать і відчувають, як ти працюєш.

- Чи допомагає вам під час підготовки до матчу той факт, що раніше ви вже зустрічалися з Луческу?

- У плані тактики мені допомагає те, що я працював тут багато років і знаю можливості футболістів. Я бачу, як "Динамо" змінилося з приходом Луческу. Я поважаю його. Команда грає в інший футбол - більш організований і в атаці, і в обороні. Я бачу ту роботу, яку він виконує в "Динамо".

"Динамо" і "Ференцварош" - не думаю, що хтось когось буде боятися з "Барселони" і "Ювентуса". Ті гравці, які вже відчули смак Ліги чемпіонів у матчах проти італійської та іспанської команд, завтра повинні показувати якісніший футбол.

- Порівняйте "Динамо", яке ви тренували, і нинішнє.

- Це абсолютно різні команди. Зараз багато молодих футболістів. Я не хочу говорити, гірше вони або краще. Але точно молоді українські гравці більш мотивовані. Ті футболісти, які грають під керівництвом хорошого тренера, вони виступають зовсім по-іншому. Дивився останній матч із "Ювентусом", хоч і програли 0:3, але гра мені дуже сподобалося, як і прогрес молодих футболістів. Неетично порівнювати - абсолютно різні гравці, рівень і часи.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер