Сергій РЕБРОВ: «Я хочу, щоб ми показували ту гру, яка притаманна київському «Динамо»

Сергій РЕБРОВ: «Я хочу, щоб ми показували ту гру, яка притаманна київському «Динамо»

- Сергію Станіславовичу, на які слабкі якості у грі «Бешикташа» ви звертали увагу своїх підопічних?

- Незважаючи на те, що «Бешикташ» багато забиває, команда достатньо багато пропускає, у них є проблеми в обороні. Звичайно, це доволі збалансована команда, яка недарма в минулому сезоні достроково стала чемпіоном. Звісно, ми ставимося з повагою до суперника. Ми розібрали гру, надали інформацію нашим гравцям про сильні та слабкі якості суперника. Але важливо, в першу чергу, показувати свій футбол, думати про свою гру.

- Що скажете про готовність вашої команди, враховуючи кадрові втрати? Чому до Стамбулу не прилетів Олег Гусєв?

- У нас є конкуренція у складі, є багато молодих гравців, які прогресують і зараз потрапляють до основного складу. Кадрові втрати – це лише Данило Сильва та Микита Бурда, вони ще не відновилися. з усіма іншими все гаразд та вони готові грати.

- Які у вас асоціації та спогади, пов'язані зі Стамбулом, де ви грали за «Фенербахче»? Що ви відчуваєте, приїжджаючи сюди?

- У першу чергу, Туреччина – вкрай футбольна країна, де дуже віддані вболівальники, яких я не бачив у жодній країні, де я грав – ані в Англії, ані в Росії, ані в Україні. Приїжджаючи сюди, в першу чергу згадуєш, як вони підтримують свої команди. Я вдячний уболівальникам «Фенербахче», адже грав я чи не грав, потрапляв у склад чи ні – вони завжди мене підтримували. Для мене завжди цікаво повертатися сюди, й я роблю це із задоволенням. Але давайте краще говорити про завтрашню гру.

- Який результат завтра влаштує вашу команду?

- Будь-який позитивний результат. Звичайно, ми розуміємо, наскільки непросто грати у Стамбулі, але я вірю у свою команду. Той результат, який ми показали в минулому сезоні, не випадковий, це плід нашої роботи. Завтра важливо самим хлопцям розкріпачитися, показувати свій футбол. Я вірю у свою команду, вірю в їхні сили. Вони будуть показувати свою гру, незважаючи на підтримку божевільної торсиди вболівальників. Вони вже стикалися з такою атмосферою. Перш за все, я дивлюся не на те, скільки очок ми заробимо, а хочу, щоб ми показували ту гру, яка притаманна київському «Динамо». Але й, звичайно, щоб набирали очки та намагалися виграти будь-який матч.

- Раніше ви казали, що вам не завжди вдається достукатися до гравців. Чи означає впевнена перемога й сама гра з «Олімпіком», що ваші гравці зрозуміли нарешті ваші вимоги?

- Не можу сказати, достукався я чи ні, ми приблизно одне й те саме говоримо перед кожною грою. Говоримо, що команда має бути командою, й в атаці, й в обороні, показуємо ті речі, які можна використовувати у грі з певним суперником. У деяких іграх це вдається, у деяких ні. У грі «Олімпіком» це вдалося в більшій мірі. Але та кількість контратак та моментів, які створив «Олімпік», мене теж не влаштовує. І я впевнений, хлопців це теж не влаштовує.

Не можна говорити, що наша гра в матчі з «Олімпіком» – це межа мрій. Якщо ми будемо припускатися таких помилок у поєдинку з «Бешикташем», то у нас жодних шансів.

- Чи готовий Віктор Циганков до психологічного тиску Ліги чемпіонів?

- Знаєте, раніше на кожній прес-конференції ставили питання про Андрія Ярмоленка, тепер про Вітю Циганкова. У Віктора є майбутнє. Він показує свій потенціал, і ми сподіваємося, що він розкриє його в повній мірі. Це молодий гравець, і все в його руках. Ми дали йому можливість зіграти в Лізі чемпіонів. Він старався, робив усе для команди, забив гол у чемпіонаті. Звичайно, це дуже важливо. Я бачу за його характером, що це той футболіст, який може скористатися своїм шансом. Ми на нього сподіваємося, так само, як і на всіх інших молодих хлопців. Але не потрібно виокремлювати одного гравця. Так, він закріпився в першій команді. Важливо, щоб усі гравці розуміли, що в них є шанс. Якщо вони будуть працювати, вони будуть потрапляти до першої команди.

- Чи готовий Андрій Ярмоленко вийти завтра з перших хвилин?

- Я сподіваюся на це. Останні дні він тренувався нормально. Звичайно, Андрій – важлива фігура у грі нашої команди. Але головне, щоб він був здоровий, адже якщо не залікувати ту проблему зі спиною, яка у нього була, він може пропустити набагато більше. Будемо сподіватися, що все буде гаразд.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер