Сергій РЕБРОВ: «У кожного є шанс, потрібно доводити»

Сергій РЕБРОВ: «У кожного є шанс, потрібно доводити»

- Сергію Станіславовичу, сьогодні всі тільки й говорять про матч ПСЖ – Барселона. Як ви прокоментуєте такий результат?

- Мені і раніше подобалася гра паризького колективу, але з приходом Унаї Емері ПСЖ став діяти набагато організованіше і в атаці, і в обороні. Істотно зросла інтенсивність, з'явився хороший пресинг і колективний відбір. Звичайно, перший забитий м'яч у домашній зустрічі завжди додає впевненості у своїх силах, але в якійсь мірі цей поєдинок програла і Барселона. Здалося, що іспанці десь недооцінили суперника. На такому-то рівні...

Французи на своєму полі завжди відрізняються агресивними діями в атаці. Пам'ятаю, як ще за Юрія Сьоміна ми грали в Парижі в Лізі чемпіонів. Рахунок був – 0:4. Тоді теж була найвища інтенсивність.

- Ви згадали поразку від ПСЖ, але не згадали 4:0 на Камп Ноу...

- Звичайно, сьогодні цілий день усі говорять про поєдинок 1997 року, коли Динамо розгромило Барселону. В гостях це дорогого вартує.

- У першому матчі 1/8 фіналу перемогла і Бенфіка. Вас це не здивувало?

- Абсолютно. Ми добре знаємо цю команду. Зараз у Лізі чемпіонів кожен може обіграти кожного. У Лісабоні теж була дуже інтенсивна гра, обидві команди не відсиджувалися в обороні, намагалися атакувати. І цей матч теж, безумовно, виглядав...

- До відновлення чемпіонату України залишається 10 днів. В якому стані на даний момент перебуває ваша команда?

- Все покажуть перші офіційні матчі. Нам не вдалося, звичайно, зіграти з тими суперниками, з якими ми планували (наприклад, з Малагою), але нічого страшного в цьому немає. Знайшли заміну, хоча на заключному етапі зборів, коли багато чемпіонатів вже відновилися, це не так просто. Втім, загалом кількістю і якістю спарингів ми задоволені.

Ступінь готовності, ще раз повторюся, побачимо і зрозуміємо в березні, але з аналізу інтенсивності гри наші показники зростають. Сподіваюся, що в останніх двох контрольних матчах хлопці продемонструють свою максимальну на даний момент підготовку.

- Як вам китайські клуби? В Іспанії теж відчувається футбольний бум, що охопив цю країну?

- Ми це зрозуміли і зі спарингів, і з прізвищ тренерів та гравців, які там виступають. Грали з різноплановими командами, для нас це був хороший досвід і маса корисної інформації.

- Перед першим туром в цьому році у Динамо відразу три кадрові пробоїни: Мораес і Сергій Рибалка не зіграють із Зорею через дискваліфікацію, а Сергій Сидорчук – через травму. Велика проблема?

- Я завжди говорив про те, що в команді повинна бути конкуренція, і пропуск цього матчу стане для футболістів хорошим уроком. Ось, зіграють вдало на їхніх позиціях інші виконавці, і дискваліфіковані можуть втратити місце в основному складі. Подивимося, як буде, але у нас є, ким замінити гравців, що вибули. Всі хлопці скучили за офіційними поєдинками, і їм є що доводити...

Що стосується Сергія Сидорчука, то завтра, в четвер, він почне роботу з тренером- реабілітологом. Сподіваюся, його відновлення пройде добре, і півзахисник швидко повернеться і буде готуватися до відновлення чемпіонату.

- Побувавши на одному з ваших спарингів, головний тренер збірної України Андрій Шевченко добре відгукнувся про гру нападника Романа Яремчука, якого ви повернули з оренди. Чи можна сказати, що хлопець уже остаточно закріпився в команді?

- Вважаю, що, навіть перебуваючи в оренді, він доводив, що готовий скласти конкуренцію і грати в Динамо. Ми бачимо його ставлення до роботи, плідну роботу всіх молодих хлопців, і нас це не може не тішити.

- Ви вже якось говорили про те, що навесні цього року для багатьох з ваших футболістів основною мотивацією буде входження до складу збірної України...

- Так, це зараз великий стимул для всіх гравців – не лише з Динамо або з Шахтаря. Ми ж бачили восени, що до національної команди запрошують багато молоді. У кожного є шанс, потрібно доводити. Завжди, і особливо зараз, коли в нашій країні йде війна, грати за збірну – велика честь. Упевнений, що кожному хочеться вийти на поле і довести, що ми – сильна нація.

- Найближчий суперник збірної – збірна Хорватії. Нічия, на ваш погляд, стане прийнятним результатом?

- До гри ще більше місяця, тому поки зарано про це говорити. Зараз багатьом збірникам потрібно добре стартувати на офіційному рівні, а потім видно буде. У хорватів, звичайно, сильна команда, але треба спочатку подивитися, кого тренери викличуть. Але в будь-якому випадку, боятися нема чого!

Головне, щоб всі наші збірники підійшли до цього матчу без травм і з ігровою практикою. Я сподіваюся, що ми, клубні тренери, своєю роботою теж допоможемо збірній вдало виступити у важкому виїзному поєдинку.

- Підозрюю, що і у вас, і у Андрія Шевченка залишився певний зуб на хорватів за 1997 рік. Напевно, ці матчі вам не сильно хочеться згадувати?

- Насправді, не хочеться згадувати арбітрів (посміхається), а сама гра була у нас на хорошому рівні. На виїзді рефері судив в одні ворота, ну а незарахований домашній м'яч всі й так добре пам'ятають. Я можу не впізнати сьогодні деяких футболістів, які тоді виступали за Хорватію, але арбітра, на жаль, добре запам'ятав...

Втім, я не думаю, що зараз є сенс напружувати пам'ять з приводу тих матчів. Тоді був плей-оф, зараз відбудеться гра групового турніру. Важлива – це безперечно, але попереду буде ще досить поєдинків. До хорватів, безумовно, потрібно поставитися дуже і дуже серйозно, але у футболі немає нічого неможливого, і це довів учорашній матч ПСЖ – Барселона.

Євген ГРЕСЬ

zbirna.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер