Сергій РЕБРОВ: «У футбол узагалі-то грають для глядачів»

Сергій РЕБРОВ: «У футбол узагалі-то грають для глядачів»

- Усіх вітаю з перемогою. Складна гра була, як і всі останнім часом. На жаль, заробили вилучення, грали вдесятьох. Гадаю, діяли компактно, намагалися у другому таймі грати на контратаках, забили другий м'яч. Добре, що не пропустили, це важливо перед грою з «Шахтарем», щоб захисники набули впевненості в обороні.

- Віда сьогодні зіграв на позиції правого захисника, чи ви задоволені його діями?

- Якщо не пропустили, значить, задоволений. Все ж таки, вилучення Макаренка трохи вплинуло на гру в обороні. А помилки були й у центрі захисту, й на флангах, але нічого страшного, вже їх менше.

- Як вважаєте, вилучення було справедливим?

- Я не бачив моменту, але мені здається, так. Макаренко чіпляв рукою суперника. Претензій до суддів у мене немає. Те, що я бачив із лавочки – Женя хапав опонента чи то за плече, чи то за руку.

- Чим можете пояснити те, що Ленсу не вистачає ініціативи завершувати свої епізоди?

- Ви маєте на увазі, що він постійно «під себе» прибирає м'яча, а не б'є по воротах? Напевно, його так навчили, йому це подобається. Повірте, після матчу в Донецьку з «Металургом» я звертав на це увагу. Потрібно завершувати атаки ударами. Заробив пенальті, значить, можливо, це в якійсь мірі обґрунтовано. В Донецьку це було необґрунтовано.

- Підготовлено лист до ФІФА із пропозицією зняти збірну Росії з чемпіонату світу-2014 та позбавити її права на проведення чемпіонату світу 2018-го року. Чи готові гравці збірної України, які грають у «Динамо», замінити збірну Росії вже в червні?

- Та ви мене підніміть серед ночі – я буду готовий до чемпіонату світу. І я впевнений, що футболісти також готові, тим паче, що сезон не завершився. Я не розумію, до чого це питання. Якщо запропонують вам, ви також швиденько зберете речі й із задоволенням поїдете до Бразилії, хіба ні? Футболісти готові, тут питань немає.

- Як гралося за порожніх трибунах?

- Дуже погано. Нікому це не подобається, і я взагалі не розумію, чому в Києві заборонили допускати вболівальників на трибуни. У нас абсолютно нормальна атмосфера, «Іллічівець» був би не проти, все було б нормально. У футбол узагалі-то грають для глядачів. Не бачу, яка проблема в Києві, щоб грати без уболівальників.

- У чому проблеми Ідейє конкретно в сьогоднішньому матчі та впродовж сезону, через що він не їде на чемпіонат світу?

- Це потрібно запитати у тренера його збірної. Особисто в мене до Брауна, до його віддачі, професіоналізма та бажання грати ніколи не було. Незалежно від того, грає він чи ні, Браун завжди професійно ставиться до команди, навіть коли виходить на 5-10 хвилин. Він розуміє, що таке «Динамо», який це клуб. Можливо, він так би ставився й до інших клубів. Повторюся, стосовно «Динамо» в мене до нього претензій немає. Це та людина, яка завжди віддається й у грі, й на тренуваннях. Він хоче прогресувати та намагається йти вперед.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер