Сергій РЕБРОВ: «Війна - не час для захмарних трансферів»

Сергій РЕБРОВ: «Війна - не час для захмарних трансферів»

- Про Пантича говорять як про футболіста з широким діапазоном, здатного зіграти й у центрі, й зліва в обороні. Але не бентежить вас, Сергію Станіславовичу, що в «Алавесі» він узяв за півроку участь лише в двох матчах?

- Ні, не бентежить. Наша селекційна служба вела його та кілька інших гравців протягом тривалого часу, тому потенціал Алекса мені знайомий у повній мірі. Запрошенню Пантича до «Динамо» передувало детальне вивчення сильних якостей футболіста – так відбувається абсолютно при кожному нашому придбанні.

- І які ці сильні якості, на ваш погляд?

- Відзначив би досвід його виступів в іспанському чемпіонаті: в оренді від «Вільярреала» він грав за «Кордобу» та «Ейбар». Пантич добре працює із м'ячем, доволі агресивний в обороні. Так свого часу й Драгович приходив до нас майже невідомим у Європі, але ми бачили у ньому перспективу та розуміли, що хлопець хоче грати й має передумови до прогресу.

- Ви вже розмовляли з Пантичем?

- На жаль, поки лише через перекладача: Алекс непогано володіє іспанською, але не розмовляє англійською. Однак у нас є перекладач з його рідної сербської (мова, судячи з усього, про селекціонера по балканському регіону Беріслава Станоєвича – прим. Д. І.), Домагой Віда, який допоможе хлопцю адаптуватися й якомога швидше адаптуватися в колективі.

***

- Надання Пантичу «Вільярреалом» статусу вільного агента було однією з умов запрошення цього гравця?

- Це не в моїй компетенції. Але маю сказати, що в нашій ситуації ми не можемо купувати футболістів за дуже високою ціною. У країні війна, й нас просто не зрозуміють, якщо будемо робити захмарні трансфери. У випадку з Пантичем ціна та якість гравця збіглися.

- Після того, як швед Оскар Хільємарк перейшов із «Палермо» до «Дженоа», ви не стали приховувати, що підтримували з ним зв'язок, оскільки цей гравець перебував у сфері інтересів «Динамо». Нещодавно угорський захисник польського «Леха» Тамаш Кадар, якого також пов'язують із вашою командою, зізнався, що постійно контактує з Ребровим. Можна сказати, що його кандидатура залишається актуальною – з урахуванням однакової позиції з Пантичем?

- Не треба поспішати! Якщо я став коментувати ситуацію стосовно Хільємарка, то лише тому, що тепер він у нас точно не опиниться. А про кандидатів зараз говорити, з моєї точки зору, резону немає. Селекційна служба активно працює – однак не все, як ви розумієте, залежить від нас. До того ж будь-який клуб, дізнавшись про наш інтерес до того чи іншого футболіста, миттєво піднімає на нього ціну в рази. І домовитися стає набагато важче.

- Хільємарка в «Динамо» не буде, але інтерес до посилення позиції в середині поля, вакансії такого собі Велозу, в «Динамо» безумовно присутній. И варто очікувати її заповнення вже цієї зими?

- Пошук триває постійно, й це стосується різних позицій. Ми, на жаль, не дуже вдало зіграли восени й у національному чемпіонаті, й у Лізі чемпіонів – і це наводить на думку про необхідність не лише посилитися, але й відпустити футболістів, які з тих чи інших причин втратили мотивацію. Як наслідок, будувати нову команду.

***

- Повертаючись до позиції лівого захисника: Богдан Михайличенко, отримавши пошкодження у контрольній грі з «Ліферінгом», до кінця першого збору так більше й не з'явився на полі. Травма серйозна?

- Ні, це мікротравма. До другого збору він буде готовий.

- Микита Бурда до заключної контрольної зустрічі з болгарським ЦСКА повернувся з лазарету. А як справи у Зураба Очигави, який зіграв у стартових матчах із «Санкт-Паулі» та «Тяньцзинь Теда»?

- Він не брав участі в тренуваннях майже половину збору – й, звичайно, брати участь в останніх трьох спарингах не міг.

- Відразу після травми Михайличенка у грі з австрійцями на лівий край вийшов правий захисник Олександр Тимчик, а Павло Лук'янчук, який звик діяти також на правому фланзі, був задіяний вами в іграх на місці лівого або лівого центрального. Це робилося через форс-мажорні обставини – або ви награвали запасні варіанти?

- Коли вибувають відразу три захисники, переведення футболістів на незвичні позиції – неминучий крок. Однак великої проблеми у цьому не бачу: навіть якщо у гравця робоча права нога, він повинен вміти за необхідності діяти й зліва, й у центрі, будучи максимально корисним своїй команді. Для молодих хлопців це особливо важливо. Візьміть для прикладу Віду – де тільки він у нас не грав!

- Під час другого іспанського збору ваш молодіжний склад та команда 19-річних уже не будуть перебувати в Іспанії – в межах прямої досяжності. Чи є визначеність у тренерського штабу, кого з резервістів візьмете до Марбельї?

- Прізвищ поки називати не буду, оскільки до збору ще є кілька днів. Але особисто для себе я, мабуть, визначився на сто відсотків...

Дмитро ІЛЬЧЕНКО, Спорт-Экспресс в Украине

* фото А. Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер