Сергій РИБАЛКА: «Мрія здійснилася, але хочеться більшого»

Сергій РИБАЛКА: «Мрія здійснилася, але хочеться більшого»

- Сергію, важко працювати у двохразовому режимі?

- Це підготовчий період, і по-іншому нам просто не вдасться набрати необхідні фізичні кондиції до старту сезону. Ніхто з хлопців не скаржиться, й усі добре переносять запропоновані фізичні навантаження.

- Команда періодично в повному складі займається у тренажерному залі. На чому робиться акцент?

- Ноги на тренажерах не «навантажуємо», більше задіюємо м’язи спини та преса – у Сергія Станіславовича (Реброва – прим.) в запасі дуже хороші вправи. Підготовка подібного характеру дуже важлива й на футбольному полі – для швидкості, прискорень тощо.

- Уже кілька разів на нинішніх зборах ви бігли важкий тест, виконуючи багаторазові прискорення під гірку на різні дистанції...

- Під гірку більшості людей іти важко, а бігти із прискоренням набагато разів складніше. Передні м’язи «забиваються», але все одно необхідно бігти. Подібні забіги – прискорення вгору, довгі дистанції, фортлекі – дуже корисні, щоб надалі у грі не виникало задишки й вистачало сил на весь матч, а не на окремий відрізок.

- Наприкінці сезону ти відновлювався після травми. Виконував індивідуальну програму, щоб на нинішні збори приїхати підготовленим?

- Відновившись після травми, я почав посилено бігати. Думав, що викличуть до молодіжної збірної, але Павло Яковенко вирішив не вдаватися до моїх послуг. Після цього відпочив днів десять, після чого знову почав бігати кроси, готуватися вже безпосередньо до зборів із «Динамо». Зараз почуваюся нормально, й коліно вже не турбує.

- Це для тебе вже не перші збори з першою командою. Які в тебе очікування від них?

- У першій команді я вже півтора року. Звичайно, хотілося би закріпитися, відчувати довіру тренерів та грати. Я намагаюся по максимуму працювати на тренуваннях, викладаюся на сто відсотків, а рішення, буду я грати чи ні, вже залишається за головним тренером.

- Конкуренція в команді висока, й щоб виходити на поле, необхідно бути кращим. На твій погляд, кого ти можеш «посунути» зі стартового складу?

- Конкуренція ніколи не заважала, а «посувати» я нікого не хочу. Моя задача – посилено працювати, й тренер обов’язково побачить моє прагнення. А якщо я не граю на даний момент – значить, поки що чогось не вистачає, у чомусь поступаюся іншим хлопцям.

- У минулому сезоні ти дебютував у Прем’єр-лізі, зігравши два матчі. Чи можна це назвати прогресом у плані просування до основного складу?

- Звичайно, я завжди мріяв виступати за першу команду. У минулому сезоні дебютував у Прем’єр-лізі, виходячи на заміну в матчах із «Зорею» та «Металістом», зіграв один матч на Кубок України. Можна сказати, що мрія здійснилася, але хочеться більшого – грати не п’ять хвилин, не один тайм, а в основному складі, здобувати з командою нові перемоги й радувати своєю грою вболівальників.

- «Динамо» вже три роки поспіль не може стати чемпіоном. На твій погляд, що необхідно зробити в майбутньому сезоні, щоб, нарешті, виграти золоті медалі?

- У майбутньому сезоні буде ще більш складна боротьба, оскільки, окрім «Шахтаря», серйозну конкуренцію складуть «Металіст» та «Дніпро». Але в нас дуже хороша дружна команда, й жодні обставини, гадаю, не зможуть завадити нам стати чемпіонами. Сподіваюся, успіх та везіння будуть на нашому боці.

- У «Динамо» збирається доволі значна компанія хлопців, які виграли у 2009 році юнацький чемпіонат Європи, – ти, Гармаш, повернувся Петров, підписали контракти з Каверіним та Богдановим. У той же час, вони є твоїми конкурентами за потрапляння до складу...

- Так, усі молоді хлопці, можна сказати, «Динамо» робить ставку на українських футболістів. Це видно навіть за заявкою національної збірної на чемпіонат Європи, де виступали відразу дев’ять динамівців. Це добре, оскільки для молоді є з кого брати приклад, хлопці будуть прогресувати й доводити своє право на місце у складі.

- Але для цього необхідно довести, що ви сильніші за легіонерів?

- Хто з футболістів зможе проявити себе, той і буде грати.

- Загалом, позитивно налаштований на найближче майбутнє?

- Звичайно. Працюємо на зборах, тим паче, тут створені всі умови – хороший готель, свіже гірське повітря. Суцільний позитив!

Юрій Вишневський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер