Сергій Рибалка: «Із Францією грати цікаво»

Сергій Рибалка: «Із Францією грати цікаво»

Півзахисник молодіжної збірної України Сергій Рибалка був єдиним представником «Динамо» серед підопічних Павла Яковенка в матчі з французами. Футболіст провів на полі перший тайм, після чого був замінений. Після завершення зустрічі, яка завершилася внічию, Сергій прокоментував гру та розповів про те, як проходив збір:

- Наш збір тривав два тижні. Важко без матчів із сильними суперниками. Гадали, буде гра з Іраном, але ця команда не приїхала.

- Чи довелося у зв’язку з цим якось змінювати підготовку?

- Ми провели інші контрольні матчі: 1-го червня з «Бучею» та наступного дня із ще однією командою приблизно такого ж рівня. Але це трохи не те – матчі з такими командами більше розслабляють, ніж мобілізують.

- Інша справа молодіжна збірна Франції…

- Так, Франція, звичайно, в цьому плані помітно відрізняється. Тут хлопці швидкі, різкі – словом, дуже хороша команда. Ми розбирали їхню гру і знаємо, що майже всі футболісти грають у вищому дивізіоні Франції, лише кілька людей із першої ліги. Тому з ігровою практикою у них проблем немає.

- Французи грали саме так, як ви собі й уявляли?

- Це не перша наша зустріч, тому ми добре знаємо цю команду. Відколи ми грали з ними в Маріуполі, в їхньому складі залишилося багато хлопців. Зокрема, запам’ятався швидкий Браїмі, в якого дуже складно відібрати м’яча. Одним словом, із такими командами цікаво грати.

- Ви були єдиним динамівцем на полі. Вже з усіма партнерами знайшли взаєморозуміння, чи присутність одноклубників не завадила би?


- Ми два тижні тренувалися разом, тому зігралися нормально. Крім того, це не перший наш збір. Із нами був ще Люлька з «Динамо-2», але він, на жаль, зазнав травми коліна.

- Яке завдання перед вами сьогодні ставив тренер?

- Грати в основному попереду. В першому таймі ініціативою та м’ячем більше володіли французи, ми же грали позаду і діяли, в основному, на контратаках. Тому я не так часто отримував м’яча.

- Ваша заміна в перерві планувалася спочатку?

- Ні, тренери не казали, скільки я буду грати. Якби була гра з Іраном, можливо, частина хлопців зіграла б у ній, і сьогодні хтось провів більше часу на полі. Але в нас багато викликаних гравців, кожному потрібно дати зіграти й подивитися у справі, адже вже незабаром, у вересні, починаються відбіркові матчі.

- Як плануєте провести відпустку?

- Я давно не бачив рідних, тому збираюся поїхати до Харкова та провести відпустку з ними.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер