Сергій СИДОРЧУК: «Для мене кожна гра з Мігелем – велика школа»

Сергій СИДОРЧУК: «Для мене кожна гра з Мігелем – велика школа»

- Це ваші другі зимові збори під керівництвом Олега Блохіна. До вимог уже звикли?

- Працювати на тренуваннях доводиться все так само багато. Мені це не нове. Добре, що вийшли до плей-оф Ліги Європи, замість трьох зборів будуть два. У запорізькому «Металурзі» було три збори, причому ще триваліших, ніж у «Динамо» (Київ). Зараз у нас багато контрольних матчів, на першому зборі відразу шість. Мені це дуже подобається, грати завжди цікавіше, ніж тренуватися.

- А коли перемагаєш суперників, ще й настрій піднімається...

- Це теж важливий момент під час підготовки. Зараз ми граємо через день, і з кожною грою помітно, як гравці набирають. У перших двох матчах було важко, потім легше, а от проти «Стяуа» та «Локомотива» й ноги бігли,й голова думала. Для будь-якого футболіста легше набирати форму через матчі, а не через бігову роботу.

- Говорячи про тренування, якісь серії були особливо цікавими?

- Сергій Станіславович (Ребров, – прим.авт.) дає нам цікаве завдання, ми його називаємо «квадрат Тоттенхема». Ділимося на три команди, по чотири гравці в кожній. Одна з них забирає м'яча у футболістів двох команд, але там є багато умов. Ребров каже, вони в «Тоттенхемі» у нього часто грали.

- Тренери вас використовують на позиції опорного півзахисника. Де ще на полі могли б допомогти команді?

- На фланзі я себе слабо уявляю. Рідною вважаю зону в центрі поля, можу зіграти на позиції під нападником.

- Ви часто виходите в центрі поля разом із Мігелем. Комфортно почуваєтеся в парі з таким майстром?

- Мігель добре бачить поле, технічний, володіє блискучою передачею. Плюс до цього величезний досвід. Він дуже сильний гравець, для мене кожна гра з ним – велика школа.

- Олег Блохін у контрольних матчах на зборі часто дає вам поради. Які головні вимоги тренера?

- Я гравець центральної зони, маю вміти й відібрати м'яча, й знайти партнера передачею, й завершити атаку ударом. Робити це потрібно швидко, з мінімальним браком. Як бачите, є над чим працювати.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер