Сергій Сімак: «Сподіваюся, на матчі «Динамо» – «Валенсія» будуть присутніми близько 50 тисяч глядачів»

Сергій Сімак: «Сподіваюся, на матчі «Динамо» – «Валенсія» будуть присутніми близько 50 тисяч глядачів»

Генеральний директор державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак:

- Радий вітати всіх уже майже на традиційному прес-турі перед початком матчу, а цього разу й перед початком другої частини сезону. Як ви бачите, футбольний газон, завдяки нашій агрономічної службі, перебуває у відмінному стані, матч можна проводити хоч прямо зараз. Запевняю вас, до 20-го лютого газон також буде підготовлено на найвищому рівні. Стадіон та всі наші служби працюють у штатному режимі, в касах продаються квитки. Сподіваємося на велику підтримку вболівальників «Динамо».

- Враховуючи політичну ситуацію в країні, чи будуть прийняті безпрецедентні заходи безпеки?

- Поки ми готуємося в штатному режимі, й будемо відпрацьовувати це питання з органами внутрішніх справ. Звичайно, певні додаткові заходи безпеки будуть, але я б не назвав їх безпрецедентними.

- Чи будуть пускати на стадіон людей у касках або наколінниках із Євромайдана?

- Усі, хто приходить на стадіон, стають уболівальниками, й ми раді їм усім. Але якщо вони хочуть себе якось проявити – це не до нас, нехай ідуть на Майдан. Тому відповідь – ні. Але в нас на стадіоні є спеціально облаштовані камери схову, де можна залишити зайві речі й бути впевненим, що вони будуть у повній цілості. Тож усіх запрошуємо.

- Яка динаміка продажу квитків на матч? Ви нею задоволені?

- Ми були б задоволені, якби вже було продано всі 70 тисяч квитків. Динаміка звичайна, стандартна, як і в аналогічні періоди минулого року. Сподіваюся, на матчі будуть присутніми близько 50 тисяч глядачів.

Заступник директора з операційної діяльності НСК «Олімпійський» Анна Повещенко:

- Після завершення останнього матчу першої частини сезону всі системи нашого стадіону «заснули» для проведення всіх регламентних технічних робіт. Усі приміщення, які не використовувалися під час зимової перерви, були відключені від комунікацій, воду та технологічні рідини було злито з системи трубопроводу на стадіоні. Що стосується механічних систем, було перероблено ту ж систему трубопроводів, що дозволило якісно змінити навантаження на систему вакуумної каналізації. Що стосується систем енергозабезпечення стадіону, були проведені наступні регламентні роботи: перевірено систему підігріву труб приміщень, які знаходяться в холодній зоні на верхніх рівнях стадіону. Також було перевірено систему кондиціонерів, яка забезпечує безперебійну роботу харчування арени, було проведено випробування цієї системи, адже забезпечення гарантованого живлення всіх систем є дуже важливим фактором при проведенні масових заходів. Серед інших інженерних систем було проведено випробування систем холодопостачання стадіону, перероблено систему подачі гарячої води, тепер вона подається із системи теплопунктів, що призвело до фінансової економії підприємства.

А приблизно 15-го лютого ми збираємося розконсервувати стадіон, щоб за п'ять днів на належному рівні прийняти перший матч.

Головний агроном НСК «Олімпійський» Віктор Яроменко:

- Як бачите, поле зараз у хорошому стані, на ньому дійсно можна проводити матч хоч зараз. Зі свого боку можу вас запевнити, що ані погодні умови, ані будь-які інші чинники не завадять проведенню матчу в тому, що стосується стану газону.

Зима цього року була хоч і короткою, але трохи екстремальною, оскільки мали місце сильні морози без снігового покриву. Тому нам доводилося гріти поле та накривати його захисним покриттям. Після того, як випав сніг, поле було переведено до стану зимового спокою. Після цього за два тижні до початку матчу ми його розморозили, й бачимо результат – воно зелене.

- Що будете робити, якщо знову вдарять морози?

- У нас є дуже хороша система підігріву, яка чудово функціонує, тому в разі необхідності будемо підігрівати поле, й проблем не виникне.

- Ми бачимо спеціальну установку з палаючими лампочками. Скільки траві необхідно світла?

- Зараз включено 192 лампочки по 1 КВт кожна. Дві такі установки займають площу 1200 кв.м., таким чином, за 6-7 позицій ми охоплюємо повністю все поле. Також ви можете бачити, що воно накрите спеціальною прозорою плівкою, яка пропускає світло та утримує тепло. Таким чином, створюється найпростіший парниковий ефект, як у теплиці.

- Скільки часу необхідно для того, щоб повністю висушити поле?

- Така постановка питання не зовсім правильна. Вологість у ґрунті завжди залишається, але оскільки в нас дуже хороша дренажна система, навіть під час дощу поле не мокре. Трава волога, але на ігрові якості це ніяк не впливає.

Наостанок хочу запросити всіх уболівальників відвідати матч «Динамо» – «Валенсія». Разом до перемоги!

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер