Сергій Симак: «Відсвяткуємо з натхненням ювілей «Олімпійського»!»

Сергій Симак: «Відсвяткуємо з натхненням ювілей «Олімпійського»!»

У його відомстві три головні спортивні арени країни - київські НСК «Олімпійський» та «Палац спорту», ​​а також «Львів-Арена». Серпень-місяць приніс Сергію Васильовичу приємні клопоти - найбільший стадіон України, домашня арена футбольного клубу «Динамо», легендарний НСК «Олімпійський» відзначає 90-річний ювілей. Про святкування такого солідного віку, а також про повсякденне життя стадіону, Сергій Симак розповів клубному сайту ФК «Динамо».

- Співробітники НСК «Олімпійський» із натхненням поставились до настільки важливого дня в історії як самого стадіону, так і всього українського спорту. Арена приймала багато видатних світових спортивних змагань, у тому числі й Олімпійські ігри та фінал чемпіонату Європи. Сотні матчів «Динамо» найвищого рівня, змагання десятків видів спорту. Все це зобов’язує нас буди дуже відповідальними під час підготовки до святкування. Всіх його секретів розкривати не буду. Скажу, що частина з них відбудеться 11 серпня під час матчу «Динамо» - «Чорноморець». Будуть виступи зірок естради, розіграш призів для глядачів. Спільно з «Динамо» випущено ювілейний квиток до цього матчу. Плануємо, що й весь осінній період пройде під егідою 90-річчя нашого стадіону.

- Один із знакових заходів у рамках святкування ювілею - відкриття музею НСК «Олімпійський»...

- Відвідувачі зможуть побачити історію розвитку місцевості біля підніжжя Черепанової гори. Починаючи з Олімпіади Київщини, що відбулася в 1923 році, і закінчуючи сьогоднішнім днем. У музеї будуть представлені всі етапи розвитку стадіону, розказано про етапи реконструкцій, ключові спортивні заходи. Хочу подякувати киянам, усім уболівальникам «Динамо» та національної збірної України за надані музею матеріали з особистих колекцій. Гадаю, всім шанувальникам спорту буде приємно і пізнавально побачити експонати, багато з яких збереглися в єдиному екземплярі. Запрошуємо всіх киян та гостей міста відвідати музей. Це можна буде зробити в рамках екскурсій, які щодня проводяться на НСК «Олімпійський».

- Півтора року оновлений НСК «Олімпійський» є домашньою ареною «Динамо». Підсумуйте цей період співпраці.

- Мені особисто, і всім нашим співробітникам дуже приємно, що НСК є місцем проведення домашніх матчів «Динамо». Можна сказати, восторжествувала історична справедливість. Ми робимо все від нас залежне для комфортного перебування на стадіоні як самого клубу, так і вболівальників. Що стосується економічних моментів, і НСК, і «Динамо» прагне до підвищення ефективності, удосконалення сервісів. Цей процес, як я сподіваюся, буде тривати весь час нашого довгої співпраці.

- Ви задоволені відвідуваністю матчів «Динамо» на НСК, яка складає в середньому тридцять тисяч?

- І стадіон, і клуб цим показником незадоволений. Ми робимо все можливе, щоб його підвищити. Сподіваємося, що посприяють цьому і гравці «Динамо», своєю яскравою грою залучаючи людей на трибуни. Під час матчів ми проводимо різні конкурси, запрошуємо естрадних виконавців. З цього сезону створений шкільний і студентський сектори, найближчим часом відкриється сімейний.

- Якою відвідуваністю особисто ви залишитеся задоволені?

- 70 тисяч глядачів на кожному матчі, з них 60 тисяч прийдуть за абонементами. Тоді я буду, напевно, найщасливішим киянином.

- Сектора бізнес-сегменту і віп-ложі стали однією з родзинок оновленого НСК. Наскільки вони популярні у вболівальників?

- Блоки місць підвищеної комфортності є практично на всіх сучасних стадіонах світу. Попит на таку пропозицію зростає, і НСК «Олімпійський» тут не є винятком. Заповнення бізнес-сегменту і VIP-лож пропорційно заповненню паблік-сегменту. На топових матчах вільних місць немає.

- Скільки людей зараз у штаті НСК «Олімпійський»?

- 230, а під час матчів їхнє число збільшується в рази. У першу чергу, за рахунок стюардів, клінінгу, працівників фаст-фудів. Незалежно від рангу матчу, ми повинні дотримуватися високої якості обслуговування та безпеки наших відвідувачів. Штат найманих співробітників після проведення Євро-2012 стабілізувався, можна сказати, став повноправним членом великої родини НСК. На іграх з максимальною заповнюваністю стадіону кількість додатково найнятих нами співробітників може досягати 700-800 чоловік,

- Яке життя у НСК «Олімпійський» між матчами «Динамо»?

- Крім «Динамо» у нас виступає національна збірна України. Проводимо різні заходи для бізнесу. У червні відбувся перший міжнародний бізнес-форум під егідою уряду України, міжнародний шаховий турнір за участю провідних світових гросмейстерів. Наші бізнес-зали зайняті конференціями, виставками. Проводимо покази мод, презентації автомобілів. Маємо намір збільшити число концертів. Але тут ми залежимо від календаря матчів «Динамо». Провідні світові виконавці планують свої концертні тури на рік вперед, тоді як ми не знаємо, чи буде в цей час на стадіоні проводитися футбол. Проте, наступного року у нас планується два дуже серйозних концерти. Ще маємо намір повернути на НСК легку атлетику. Необхідно докупити спеціальне обладнання, після чого можливе проведення турніру світового чи європейського рівня.

- Чи буде подаватися заявка на проведення фіналу Ліги чемпіонів?

- Безумовно, ми це зможемо зробити в березні 2014 року, після проведення двох повних циклів сезону з часу відкриття оновленого стадіону. Ми будемо претендувати на фінал 2016/17 років. Вважаю шанси дуже високими. Команда НСК наочно показала своє вміння приймати матчі найвищого рівня під час Євро-2012.

- Проблема паркування автомобілів під час матчу залишається як і раніше актуальною. Що можете порадити вболівальникам-автолюбителям?

- Навіть якщо десять тисяч глядачів приїдуть на футбол на своїх машинах, таку кількість транспортних засобів не можливо буде розмістити на всіх прилеглих до стадіону вулицях і парковках. Ми рекомендуємо вболівальникам користуватися послугами громадського транспорту, спільно з Київською міською адміністрацією домовляємося про продовження часу роботи метро.

- Перед вами поставлено завдання вивести НСК «Олімпійський» на самоокупність?

- Таке завдання було спочатку поставлене ​​державою після реконструкції стадіону. Ми робимо все можливе, щоб вийти на той показник. Зараз усе життя стадіону прив'язане до футболу. Решту заходів ми плануємо відповідно до розкладу матчів. Нині у статті доходів стадіону «футбольна» і «нефутбольна» складові приблизно рівні. Тепер намагаємося їх збільшити в кількісному вираженні.

- НСК «Олімпійський» присвоєно найвищу категорію, п'ять зірок. Що очікує стадіон попереду?

- У нашій роботі не можна зупинятися ні на крок. Покращуємо рівень роботи фаст-фудів, безпеку і комфорт глядачів. Працюємо практично над усіма аспектами перебування команд, офіційних осіб, глядачів на стадіоні. Меж досконалості немає, а найкраще оцінять нашу роботу глядачі. Запрошую всіх на ювілей стадіону, на матч «Динамо» - «Чорноморець»!

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер