Сергію Полховському – 65!

Сергію Полховському – 65!

Незважаючи на поважний вік, ювіляр нині в чудовій фізичній формі, генерує та втілює в життя нові сміливі ідеї. У святковий день, коли за плечима десятиліття плідної діяльності, а попереду безліч планів, Сергій Олегович зустрівся з журналістом офіційного сайту.

- Сьогодні у вас ювілей, так само як і у вашого дітища – Динамо Київ TV. Розкажіть, із чого десять років тому починали, яких результатів досягнуто?

- Усе розвивалося цілком природним шляхом. Спорту на телебаченні в минулі часи хоч і приділялася увага, мені все ж здавалося, що про «Динамо» говорилося недостатньо. На початку 2000-х років ми почали видавати журнал, з'явився веб-сайт. Логічним продовженням усього цього стала поява клубного телебачення. Не скажу, що Ігор Суркіс відразу позитивно відреагував на ініціативу, йому знадобився час, щоб переконатися – клубу потрібне своє телебачення. У підсумку він дав згоду на організацію клубної телевізійної служби, в якій на сьогоднішній день число співробітників дорівнює кількості гравців команди на футбольному полі.

- У якийсь період часу продукти Динамо Київ TV були доступні на національних телеканалах. Чому зараз прийняли рішення «піти» в Інтернет?

- Все, що ми знімали, потрібно було десь показувати. На каналах у ті часи була інша політика щодо спорту, були доволі обмежені можливості в отриманні ексклюзивних матеріалів. Ось цю нішу продукт динамівського телебачення успішно заповнив. Канали були зацікавлені в кадрах із зарубіжних зборів команди, охоче брали нашу щотижневу програму «100% Динамо». Коли канали почали позбавлятися від спорту, впав попит і на нашу продукцію. В цей же час активно розвивалося інше джерело отримання інформації – Інтернет. Було відкрито клубний відео-портал, на якому тепер розміщується весь вироблений нами продукт. Зараз маємо набір певних жанрів, які в роботі. Це репортаж, огляд, «без коментарів», портрет та інше. Є серія про ветеранів. Це дуже змістовні інтерв'ю з колишніми гравцями «Динамо». Зберігаємо образи легендарних динамівців, як кажуть, «для вічності». Така ідея прийшла в голову, коли виникла необхідність зробити портрет про Юрія Войнова. Почали шукати кадри, а їх, виявляється, практично немає.

- Раніше продукт Динамо Київ TV дивилися на ТБ, зараз в Інтернеті. У кількісному вираженні, аудиторія залишилася незмінною?

- Маю сказати, зараз топові матеріали переглядають до 20 тисяч разів, а середня кількість переглядів досягає 4-6 тисяч. Найвищий інтерес викликають матчі, в яких «Динамо» перемагає. Якщо раніше це було, як кажуть, за правило, то тепер кожна гра дається з боєм. Зростає аудиторія в зимову та літню паузи, коли вболівальники сумують за футболом. Раніше протягом двох років ми показували програму «100% Динамо» на телеканалі «Ера». Її показники були на другому або третьому місці з усіх програм каналу. Це доволі високий показник.

- Уболівальники цікавляться прямими трансляціями матчів «Динамо» зі зборів. Чи варто чекати їх найближчим часом?

- Не заглиблюючись у технічні деталі теми, скажу, що можна зробити доволі просту трансляцію з однієї камери, яка буде розташовуватися по центру поля. Оператор водить нею від воріт до воріт. За якістю такі трансляції не дуже хороші – однією камерою показати футбол неможливо. Сьогодні чемпіонат України транслюють за допомогою мінімум 10 камер, а на матчах Ліги чемпіонів їх 16-18. Плюс, яким би не був хороший Інтернет, ефір у будь-який момент може перерватися. Чи будуть на клубному сайті прямі трансляції – питання часу та домовленості з правовласниками. У будь-якому випадку, ми потроху рухаємося вперед, зростають наші технічні засоби та можливості передачі сигналу.

- Спец проекти, які випускає Динамо Київ TV, завжди мали гарні відгуки у глядачів. Цей напрямок плануєте розвивати?

- Маю сказати, мультимедійне табло НСК «Олімпійський» постійно вимагає від нас чогось «свіженького» та цікавого. Готуємо анонси до матчів для показу в столичному метро. Зараз, наприклад, ведеться кропітка робота спільно з adidas із виробництва промо-ролика, в якому візьмуть участь гравці, тренери, президент клубу. Важливою складовою нашої роботи вважаю виробництво фільмів про легендарних гравців, будь-то Йожеф Сабо, Андрій Шевченко, Віктор Каневський та інші. Нещодавно був ювілей у Леоніда Буряка, незабаром чекайте 30-хвилинний фільм про цього чудового футболіста та людину.

- В якому напрямку розвивається Динамо Київ TV, що нового чекати від вас та вашої команди динамівським уболівальникам?

- Зараз наша робота спрямована на всебічне висвітлення життєдіяльності клубу на відеопорталі. Є плани з розвитку, в тому числі щодо створення повноцінного динамівського телеканалу, зі студією, прямими ефірами та багатьом іншим. У тій же Франції ледь не всі провідні клуби мають свої телеканали, причому доволі успішні. Але тут потрібно враховувати суму інвестицій у нього, терміни окупності та багато іншого. У 2008 році в нас були такі наміри, складено бізнес-план, але у зв'язку з кризою вирішено роботу в цьому напрямку призупинити. Сподіваюся, тимчасово. Що стосується відео-порталу, на нього чекає поступова комерціалізація, заповнення площ рекламою. Відео-матеріали, як і раніше, залишаться в загальнодоступному користуванні, за їхній перегляд гроші стягуватися не будуть. Що стосується творчих моментів, наші журналісти та редактори готують багато приємних сюрпризів, про які кожен із прихильників «Динамо» може дізнатися, відвідавши відео-портал. Залишайтеся з нами!

Футбольний клуб «Динамо» вітає Сергія Полховського з ювілеєм! Здоров'я, щастя, успіхів у всіх ваших справах, удачі у виконанні намічених планів та задумів, у здійсненні найсерйозніших цілей! Нехай і надалі вас супроводжує успіх, визнання, любов колег та друзів!

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер