Сергій Бондар: «Сьогодні нам потрібні були не лише перемоги, а й хороша різниця м'ячів»

Сергій Бондар: «Сьогодні нам потрібні були не лише перемоги, а й хороша різниця м'ячів»

Старший тренер «Динамо» U12 Сергій Бондар прокоментував два матчі групового етапу турніру «Leo Cup», який проходить в ці дні у Львові, і поділився враженням від перемог своїх підопічних:

- Чекати стабільності від дітей не доводиться. Звичайно, ми хочемо, щоб хлопці діяли впевнено в кожній грі і в кожному епізоді, але не завжди це виходить. Є ряд факторів, які впливають на цей компонент, плюс суперники на нас налаштовуються дуже добре. Крім того, після вчорашнього ігрового дня сьогодні нам потрібні були не лише перемоги, а й хороша різниця забитих і пропущених м'ячів. Хлопці відчували тиск, і він також позначався на їхніх діях. Тому перший матч вийшов хвилюючим. У другому ми постаралися заспокоїти хлопців, пояснили, що вони хороші футболісти, і, якщо на полі будуть діяти спокійно і робити те, що вміють, у них все вийде.

Але і вчора, і сьогодні нас підводить реалізація: створюємо дуже багато моментів, але забивати виходить в кращому випадку тільки половину. Над цим компонентом ще потрібно працювати і підтягувати його. Якщо будемо більш відповідально ставитися до тих моментів, які створюємо, відчуємо себе більш комфортно.

- З чотирьох суперників на груповому етапі, напевно, найцікавішим був «Рух», з яким зіграли внічию 0:0?

- Так. Хлопці старалися грати в футбол, не намагалися проти нас занадто закриватися. Моментами вони виглядали дуже непогано. Тож їм слід віддати належне - це хороша школа, з цією командою було цікаво грати. Хороший суперник, гра сподобалася. Але в цьому матчі ми також перевершували львів'ян, просто не використали свої моменти. У цій грі більше втратили ми, ніж вони, ми мали перемагати, для цього ми створили достатню кількість можливостей, але в завершальній стадії не вистачало холоднокровності, хлопці діяли з невеликим хвилюванням.

- Які очікування від завтрашнього чвертьфіналу, чи вже знаєте, які команди туди вийшли?

- Так, ми всіх суперників знаємо, зібралася сильна вісімка у фінальній стадії. З будь-яким суперником буде цікаво грати, оскільки всі вони - переможці своїх груп. Думаю, завтра почнеться серйозний рівень на цьому турнірі, будемо до нього готуватися. Сьогодні ми поїдемо в місто, хлопці прогуляються і трохи відпочинуть. Львів - історичне місто, постараємося розвіятися і перезавантажитися перед завтрашнім днем. І з новими силами будемо підкорювати нові висоти.

- Сьогодні ви грали на полі академії «Руху», завтра - та стадіоні ім. Богдана Маркевича, як вам інфраструктура і умови на турнірі?

- Минулого разу ми були тут місяців п'ять тому і бачили, як все тільки починало будуватися. Все рухається семимильними кроками, швидкими темпами. Звичайно, інфраструктура на високому рівні, видно, що багато аспектів продумані саме під спортивний напрямок. Але будівництво ще йде повним ходом, тому є певні шорсткості, які хотілося б згладити, але в цілому, нам все подобається, питань немає. Вчора зустрічалися з президентом «Руху» Григорієм Козловським, він запитував, чи краща база у ДЮФШ «Динамо». Ми відповіли, що в гостях добре, але вдома завжди краще. У нас школа з величезними традиціями, і ми відчуваємо себе там по-домашньому і комфортніше. Але, повторюся, і тут непогано.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер