Сергій Бондар: «За п'ятибальною шкалою оціню перший день на четвірку з мінусом»

Сергій Бондар: «За п'ятибальною шкалою оціню перший день на четвірку з мінусом»

Наставник «Динамо» U12 Сергій Бондар підвів підсумки першого ігрового дня на турнірі «Pro Turnieje Cup 2021», який проходить в Польщі. Нагадаємо, обидві динамівські команди провели по п'ять матчів і вийшли до наступного етапу змагань:

- Перший ігровий день завжди важкий, оскільки на цьому турнірі були невідомі для нас суперники. Ми не мали підлаштовуватися під гру інших команд, а диктувати свої умови. Але не завжди це виходило, оскільки в нашій команді нещодавно з'явилося багато нових виконавців, і ще потрібно відточувати взаєморозуміння. За п'яти-бальною шкалою оціню перший ігровий день на чотири з мінусом, жодної гри ми не провели на тверду «п'ятірку». Сподіваюся, свої найкращі поєдинки ми залишили на другий ігровий день. А сьогодні трохи познайомилися з турніром, з суперниками, відчули свої сильні сторони і недоліки. Це допоможе нам скорегувати наші дії на фінальний день, щоб досягти на цих змаганнях вершини.

- Найскладніше було з польською командою «Лодзь», якій ви поступилися 0:1?

- Так, це був дуже хороший суперник, і гра вийшла цікавою, але, на жаль, диктувати свої умови на всі 100% ми не змогли. Ми дуже добре почали, володіли ініціативою, але потім віддали її супернику. Свої моменти ми не реалізували, а супернику дали можливість створити два хороших моменти, один з яких вони використали. У цьому матчі ми програли, але поразка буде для нас корисною, щоб не задирати високо ніс і розуміти, що нам ще потрібно над собою працювати, що кожна гра - це, в першу чергу, навчальний матеріал, який необхідно вбирати. Якщо хлопці винесуть правильні уроки, ми станемо сильнішими.

- Одні команди грали на натуральному полі, інші - на штучному, виходить, що не всі суперники в рівних умовах?

- Так, звичайно, це має значення і в завтрашніх іграх позначиться повною мірою. Наш умовно перший склад сьогодні грав в хороших умовах, і погода майже не підвела: накрапав легкий дощик, але не більше. А умовно друга команда грала на важких натуральних полях - в таку погоду це подвійно складніше, тому команди витратили більше сил, і завтра їм буде важче. Але зазвичай діти швидко відновлюються. У команд, які сьогодні грали на штучному газоні, буде невелика перевага, але в той же час, завтра вони перейдуть на трав'яний, і їм доведеться знайомитися з новим покриттям, а для інших воно більш звичне, і вони краще до нього адаптовані. Переходи з синтетики на траву - це не дуже добре, але в цілому, всі в рівних умовах. Будемо готуватися і налаштовувати хлопців на те, що сил завтра потрібно буде витратити трохи більше, потрібно бути єдиною командою, грати один за одного, проявити характер, оскільки в таких умовах не завжди виходить грати в красивий комбінаційний футбол, а переможця визначають морально-вольові якості .

- Ви сьогодні були в басейні – чи це допоможе краще відновитися?

- Це, скоріше, було легке розвантаження, щоб трохи переключитися з футболу, з турнірних баталій на щось інше. Хлопці переживають і витрачають дуже багато емоційних сил під час матчів. Ігри короткі, тривають всього 22 хвилини, але кожна з них - це окреме випробування, під час якого, повторюся, вони вихлюпують емоції. Такі речі, як басейн або підкорення ігрових кімнат допомагають дітям трохи переключитися, і процес відновлення проходить набагато краще. Вони відпочивають морально, і на завтра у них з'являється новий запас моральних сил. Було б гірше, якби вони сиділи в номерах, або ми їх змусили тренуватися.

- Продовження боротьби обох динамівських команд за перемогу на турнірі можна вважати хорошим результатом?

- На цей турнір з нами приїхало 28 найсильніших хлопців, тому ділити колектив на першу і другу команди я б не став. Все покаже час. На даний момент ми їх так розставили, завтра - по-іншому. Тож ні з одієї, ні з іншої групи ми не знімали завдання потрапити до чемпіонської групи. Всі хлопці з цим впоралися і підтвердили, що не дарма перебувають в школі «Динамо», і потрібному рівню на даний момент відповідають.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер