Сергій Мохник: «Одні роблять свою роботу, а іншим вічно щось заважає»

Сергій Мохник: «Одні роблять свою роботу, а іншим вічно щось заважає»

Заступник генерального директора «Динамо» Сергій Мохник, у тому числі, опікується напрямком розвитку молодих футболістів. У суботу юнацька команда «Динамо» обіграла принципового суперника, львівський «Рух»2:0, і знову вийшла на перше місце у чемпіонаті U19.

Після матчу Сергій Андрійович відповів на запитання офіційного сайту клубу.

- Цього сезону «Динамо» U19, як завжди, претендує на перемогу в молодіжній першості, але конкуренція дуже серйозна. На ваші відчуття, це найбільш конкурентний чемпіонат за останні роки?

- Минулого сезону, по суті, за перше місце боролися лише динамівці та «Рух», а нинішні лідери турніру змінюються постійно, підтягнувся «Дніпро-1», непогано виглядають юнаки «Шахтаря», і реально чотири команди борються за перемогу. Конкуренція – це двигун прогресу, тому ми раді тому, що нинішнє покоління молодих талантів динамівців пройде через випробування серйозною конкуренцією у внутрішній першості.

- На вашу думку, це покоління U19 має шанси з часом реально претендувати на місце в першій команді?

- Для початку треба розуміти, що наша важлива перемога у тому, що після початку війни керівництву «Динамо» вдалося титанічними зусиллями зберегти практично всіх найкращих талантів клубної системи. Це було дуже непросто, але клуб впорався, і в розпорядженні не лише команди U19 є ціла низка обдарованих футболістів, які за своїм потенціалом можуть грати й в першій команді, й дорости до національної збірної. Прізвищ я називати не буду, тут найголовніше – це ставлення хлопців до справи, мотивація, амбіції та працездатність. Якщо вони додадуть до свого таланту все перераховане вище, то й самі досягнуть великих висот, і допоможуть клубу перемагати.

- У першому колі нинішнього сезону наш склад U19 провів низку номінально виїзних матчів на клубній базі. Поясніть цю ситуацію, чи правильно розуміти, що у другому колі динамівці зіграють номінально домашні матчі вже на виїзді?

- Абсолютно вірно. Ми дійсно мінялися полями з кількома командами з кількох причин, основне – це прохання тренерських штабів збірних U18 та U19, пов'язане зі спрощенням логістики перед непростими виїздами та довгою дорогою. Товариський турнір у Чехії? Вісім гравців «Динамо», кістяк команди. Товариський турнір у Кореї? Дев'ять гравців «Динамо» і знову кістяк команди! У той час, як ті, хто нас «критикує», не віддали до збірної жодного футболіста. Чому? Певне, їм так захотілося. Мабуть, особисті інтереси дорожчі за інтереси країни.

А що було у кваліфікації на Євро-2024 (U19)? Наші футболісти знову відіграли ключову роль у перемогах над Словаччиною та Мальтою та перемозі у своїй відбірній групі. Тривалі переїзди, перельоти, складнощі з логістикою тощо. Ми завжди йдемо назустріч збірним командам і я не бачу нічого страшного, що на користь збірної, нашого клубу та самих гравців ми обмінялися полями з низкою наших суперників. Тих, хто страшенно переживає із цього приводу, поспішаю заспокоїти – навесні ми зіграємо проти цих же суперників уже на їхніх полях.

- Ви натякаєте на нещодавній коментар тренера «Шахтаря» U19?

- Я кажу прямо. Зверніть увагу, що всіх лідерів турнірної таблиці U19 – «Рух», «Шахтар» та «Дніпро-1» – ми обіграли з однаковим рахунком (2:0) у календарних матчах, які ніхто не переносив. І не пропустили жодного м'яча. Одні роблять свою роботу, а іншим вічно щось заважає.

- Чи планується посилення юнацької команди «Динамо» взимку та які плани підготовки гравців U19?

- Селекційний процес на всіх вікових рівнях не припиняється, ми дивимося та шукаємо талановитих виконавців, здатних посилити нашу команду та розкрити свій потенціал. Але це трудомістка робота, після завершення першої частини сезону прийматимемо рішення. Дуже важливо розуміти, що брати гравців для кількості ніхто не буде, але якщо головний тренер визнає, що хтось із запропонованих кандидатів зробить «Динамо» U19 краще, то ми розглянемо цей варіант.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер