Сергій Сидорчук провів 50-й матч за збірну України

Сергій Сидорчук провів 50-й матч за збірну України

Капітан київського «Динамо» Сергій Сидорчук зіграв свій ювілейний, 50-й матч за національну команду.

Ювілейною для Сергія стала гра групи B Ліги націй, у якій збірна України вперше у своїй історії зустрілася зі збірною Ірландії. Символічно, що Сергій вивів «синьо-жовтих» на поле з капітанською пов’язкою.

Дебютний матч динамівця у складі збірної України датований 9-м жовтня 2014 року. У Борисові Україна перемогла Білорусь у матчі кваліфікації на ЧЄ-2016. Сидорчук тоді став 16-м гравцем в історії збірної України, який відзначив свій дебют забитим м’ячем. Він відзначився на третій компенсованій хвилині після передачі Андрія Ярмоленка, встановивши остаточний рахунок у грі – 2:0 на корить України.

Загалом Сергій забив вже три м’ячі за національну команду. Свій другий гол він забив за три дні, у своєму другому матчі за збірну, забезпечивши перемогу (1:0) «синьо-жовтим» у домашній грі відбору на ЧЄ-2016 проти Північної Македонії, яка відбулася на «Арені Львів», і теж з передачі Ярмоленка. Третій гол Сидорчука теж був важливим – у гостьовій грі з Францією у кваліфікації на ЧС-2022 (1:1) 24 березня минулого року. Цього разу Сергію асистував Олександр Караваєв.

Із 50-ти матчів за збірну 29 Сидорчук провів у стартовому складі. Два матчі на його рахунку у фінальній частині ЧЄ-2016 і 5 матчів – у фінальній частині ЧЄ-2020, який відбувся у 2021-му.

14 ігор динамівець провів у кваліфікаціях на чемпіонати світу, 9 – у відборах на чемпіонати Європи, 5 (разом із матчем проти Ірландії) – у Лізі націй, ще 15 – у товариських матчах збірної. 

Фото UEFA.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер