Сергій БЕЖЕНАР: «Хто виграє більше єдиноборств, той виграє і матч»

Сергій БЕЖЕНАР: «Хто виграє більше єдиноборств, той виграє і матч»

Київське «Динамо» почне в ньому участь виїзним поєдинком із «Олександрією», який відбудеться 2 квітня. Напередодні гри своєю думкою про зустріч поділився захисник нашої команди 90-х років Сергій Беженар:

- Прогнозів робити не буду, можу сказати, що буде бійцівська гра. Ми знаємо, як «Олександрія» грає проти хороших команд. На мою думку, глядачі не побачать відкритого футболу, буде в'язка боротьба. Господарі намагатимуться перекрити всі зони та не дати креативним атакуючим гравцям «Динамо» простору. Також олександрійці не допустять великого розриву між лініями, велике значення будуть мати стандартні положення, а для киян - наполегливість в атаці. Їм у жодному разі не можна дозволити господарям втекти в контратаку, оскільки вони дуже добре цим користуються. Словом, хто виграє більше єдиноборств, той виграє і матч.

- У першому колі «Динамо» виграло 5:1 вдома, у другому зіграло внічию 1:1 на виїзді. Тож, результат майбутнього матчу непередбачуваний?

- Так, як я вже казав, із лідерами чемпіонату «Олександрія» намагається грати таким чином, щоб позбавити опонента простору. Думаю, киянам потрібно постаратися забити швидкий м'яч, тоді господарям доведеться відходити від плану на гру та відіграватися. При цьому з'явиться більше простору, і гра піде в потрібному ключі. А якщо «Динамо» в першому таймі не заб'є, потім це буде матч єдиноборств. Для гостей очікується важка гра.

- Олександрійці за підсумками першого етапу посіли п'яте місце. Як вважаєте, вони мають намір поборотися за зону єврокубків?

- Звичайно, адже вони вже відчули, що таке єврокубки, й хочуть знову туди потрапити, тим паче, що «Олександрія» дуже добре грає вдома. Якщо їм вдається діяти організовано, їх майже неможливо обіграти будь-кому - команда це доводила неодноразово. А як тільки вони трохи розслабляються, це вже не та «Олександрія» - відбувається те, що сталося в матчі з «Карпатами» - програють. Виходячи з цього, вважаю, на полі буде хороша ігрова дисципліна, господарі дуже постараються відібрати очки у динамівців. З настроєм у них точно проблем не виникне. Це збалансована команда, гравці у них мало змінюються, кістяк залишається одним і тим самим, тож вони добре знають, як їм потрібно грати, тим паче, що вдалі ігри з «Динамо» вже були - й цього сезону, й минулого, коли олександрійці вибили киян із Кубка України.

- Можете виокремити когось із гравців «Олександрії»?

- Ця команда хороша, коли вона грає, як єдине ціле. А за індивідуальними якостями кожен гравець «Динамо» сильніший - про це немає сенсу сперечатися. Тож господарі будуть сподіватися на командну гру. У них у кожній лінії є свій лідер, часто забивають Куліш, Пономар, і середня лінія хороша, гравці добре вибігають у контратаку, якщо знаходять вільні зони. Плюс, у них є награні небезпечні стандартні положення.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер