Сергій Федоров: «Хочеться, щоб матч за Суперкубок вийшов яскравим і видовищним»

Сергій Федоров: «Хочеться, щоб матч за Суперкубок вийшов яскравим і видовищним»

Напередодні матчу асистент старшого тренера молодіжної команди «Динамо» Сергій Федоров поділився своїми очікуваннями від цього протистояння:

- Однозначно, майбутня гра буде дуже цікавою. По-перше, тому що зустрічі «Динамо» і «Шахтаря» завжди принципові і викликають великий ажіотаж, а по-друге, тому що поява Мірчі Луческу на чолі киян додає пікантності і неординарності цьому матчу. Плюс «Шахтар» не потрапив до фіналу Ліги Європи, тому обов'язково захоче підняти собі настрій перемогою в Суперкубку і завоюванням трофея вже на початку сезону. Але, незважаючи ні на що, вважаю, «Динамо» має завтра перемогти.

- На відміну від попередніх сезонів, цього року матч за Суперкубок відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський». Цей факт дасть перевагу якійсь із команд?

- З огляду на те, що матч пройде без глядачів, навряд чи доводиться говорити про яку-небудь перевагу. Навпаки, це величезний мінус. Але, гадаю, рідні стіни «Олімпійського» більше допоможуть «Динамо».

- У «Динамо», як і раніше, багато гравців перебувають у лазареті, як, на вашу думку, наша команда буде справлятися з кадровими проблемами?

- Звичайно, той факт, що деякі гравці ще не відновилися після травм, - це великий мінус. Але Луческу всю передсезонну підготовку провів без них, тому, гадаю, знає, як їх замінити. Вважаю, ті хлопці, які зараз перебувають у розпорядженні тренерського штабу, повинні впоратися з поставленим завданням. Для них це хороша можливість показати себе з найкращого боку, максимально ефективно проявити свої сильні якості і довести, що вони готові і заслуговують грати в основному складі. Конкуренція - це здорово. Звичайно, хлопців, які грали в основному складі раніше, не буде вистачати, але, незважаючи на це, усе буде добре.

- Під питанням участь у матчі Віталія Буяльського - це серйозна втрата для киян?

- Наразі Віталік - одна з ключових фігур «Динамо» на футбольному полі. Думаю, якщо він не зможе брати участь у матчі, це буде відчутно. Сподіваюся, Віталік знайде в собі сили вийти на поле, а клубні лікарі зроблять усе можливе, щоб він зміг допомогти своїй команді.

- У першому матчі ми побачили, що «Динамо» намагається багато контролювати м'яч і використовувати високий пресинг. На вашу думку, із «Шахтарем» кияни постараються грати так само?

- Гадаю, так. Є завдання на гру, стратегія, яку вибирає тренерський штаб, а гравці реалізовують. Усі задумки і установки повинні втілитися у грі.

- На вашу думку, команди демонструватимуть відкритий і результативний футбол чи більше будуть обережними, боячись припуститися помилки?

- Звичайно, хотілося б побачити відкритий футбол, він більше подобається глядачам. Їх хоча і не буде на трибунах, але, впевнений, дуже велика аудиторія буде стежити за поєдинком по телевізору. Сподіваюся, матч вийде яскравим і видовищним із великою кількістю гольових моментів.

- Чи зробите прогноз, з яким рахунком завершиться гра і хто заб'є м'ячі?

- Ні, я ж не оракул (посміхається). Скажу лише, що вірю в перемогу київського «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер