Сергій Федоров: «Раніше захоплювався малюванням, зараз - читаю і іноді пишу вірші»

Сергій Федоров: «Раніше захоплювався малюванням, зараз - читаю і іноді пишу вірші»

- Звісно, я вже скучив за роботою, час намагаюся проводити активно. Я живу за містом, тому мені набагато простіше, ніж іншим: є можливість виходити на свіже повітря, займатися спортом. Крім того, ми з іншими тренерами їздимо на базу, контролюємо, як тренуються футболісти, у яких є можливість приїжджати і працювати в Кончі-Заспі. Дуже чекаємо, коли вже настане той час, коли можна буде вийти з карантину і починати повноцінну роботу. Дай бог, щоб він скоріше закінчився, оскільки знаходитися в такій ситуації довгий час дуже важко абсолютно для всіх.

- Ви і самі підтримуєте форму?

- Обов'язково, життя змушує (посміхається). Звичайно, на свіжому повітрі проводжу час активно. Але при цьому обов'язково дотримуюся всіх запобіжних заходів.

- Напевно, з такою ситуацією найскладніше впоратися морально, адже кожен день схожий на попередній?

- Якщо так думати, у людей не буде ніякого інтересу до життя. Намагаюся кожен свій день урізноманітнити, вдома завжди є, чим займатися, крім того, можна читати або приділяти час своїм захопленням, пізнавати і відкривати для себе щось нове, вчитися і т.д. - для того і дане життя. Усе залежить від того, хто як ставиться до ситуації, що склалася.

- Як підтримуєте спілкування з командою за межами клубної бази?

- З деякими хлопцями я спілкувався, видно, що майже усі займаються самостійно і намагаються підтримувати форму, наскільки це можливо. Намагаємося підтримувати їх морально. Також кілька разів розмовляв телефоном і з медичним штабом, щоб розуміти, яка обстановка, і бути у курсі деталей.

- Яким хобі і захопленням приділяєте час на карантині? Чим займаєтеся у вільний час?

- На першому місці, безумовно, сім'я, ми намагаємося якомога більше уваги приділяти одне одному і спілкуванню. У нас ніколи не було такої тривалої відпустки, як цей карантин, тож користуємося моментом. Знаю, є випадки, коли люди набридають одне одному, але у нас, на щастя, з цим усе добре. Намагаємося підтримувати цю атмосферу, щоб так тривало й надалі. Ще переглядаю цікаві статті та матеріали, пов'язані з тренерською роботою, футбольні матчі, з яких можна почерпнути щось корисне. Крім цього, у мене є собака, якій також потрібно приділяти час.

- Розкажіть про свого улюбленця, як давно він у вас?

- Собаці п'ять років, порода - кане-корсо, вона досить велика за габаритами. Спочатку з цією собакою потрібно дуже добре займатися, дресирувати. Зараз вона вже зовсім слухняна і вихована. Тож із нею стало набагато простіше.

- Чи читаєте книги, чи дивитеся фільми? Які жанри вам подобаються найбільше?

- Фільми подобаються найрізноманітніші: і детективи, і фантастика. Що стосується літератури, це можуть бути як художні книги, так і документальні розповіді. Також переглядаю багато видань, які стосуються футбольної професії.

- Читала, що ви любите малювати, це правда?

- Малював я давно, зараз достатньо часу для цього немає. Крім того, потрібно мати натхнення і відповідний настрій. Раніше в основному малював пейзажі. Не люблю писати кольорові картини, більше подобається створювати чорно-білі, тому в основному користувався простим олівцем, щоб передати тіні і різноманітні відтінки.

- З огляду на те, що ви творча особистість, можливо, пишете вірші чи оповідання?

- Оповідання - ні, а вірші іноді буває, пишу, коли є натхнення. Вони присвячуються лише коханій людині.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер