Сергій Майзель: «На стадіон та додому за допомогою «Київпастранс»

Сергій Майзель: «На стадіон та додому за допомогою «Київпастранс»

Спеціальний транспорт забирає бажаючих біля їхніх будинків, а після матчів відвозить назад.

Докладніше про співпрацю та партнерство двох організацій розповів директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель:

- Перш за все, хочу подякувати київському «Динамо» за те, що клуб проявив ініціативу і почав співпрацювати з комунальним підприємством «Київпастранс». Була затверджена програма партнерства між нашими організаціями, один із її напрямків – «соціальне таксі» для маломобільних верств населення – у тестовому режимі ми вже змогли його впровадити. Плануємо залучити до цього проекту ще кілька машин, адже в у таких перевезеннях, дійсно, є велика потреба. Крім вболівальників з особливими потребами, у нас ще є громадські організації, які працюють з хлопцями із зони АТО. Нещодавно австрійська компанія запропонувала нам 60 автобусів марки «Мерседес», які обладнані не лише ліфтами для перевезення маломобільних людей, а крім того, ще й сам інвалід може перевозити певну групу людей. Зараз думаємо, як пройти правові питання, розмитнити ці автобуси. Думаю, найближчим часом ми зможемо їх додати до нашого парку.

- Наскільки зараз популярний проект «соціального таксі»?

- Я б казав не про популярність, не про попит, а саме про потребу. Ми зробимо усе для того, щоб залучити якнайбільше людей, які можуть дістатися фан-зони, щоб брати участь у різноманітних заходах, почуватися там комфортно, бути справжніми вболівальниками не в себе вдома перед телевізором, а у суспільстві, відчули яскраву футбольну атмосферу на стадіоні. Зробимо усе можливе, щоб такі люди були присутніми на домашніх матчах «Динамо».

- Скільки людей можна привезти на матч за один раз?

- На сьогодні можна перевезти трьох людей, скоро можна буде транспортувати п’ятьох, але наші конструктори та станції технічного обслуговування автобусів розробляють транспорт, який дозволить перевозити десятьох людей одним рейсом. З часом запровадимо велику лінійку автобусів – для їх покращення наші працівники зв’язуються з виробниками моделей та доробляють рухомі одиниці, щоб вони відповідали вимогам ДСТУ.

- Як саме пасажири з особливими потребами можуть скористатися послугою «соціальне таксі»?

- Достатньо просто зателефонувати на нашу «гарячу лінію», після цього співробітники відреагують миттєво та нададуть таку послугу – вона практично безкоштовна. Під час навчального року ми таким чином возимо двох дівчаток із Деснянського району до школи та назад. Дійсно, потреба є. Департамент транспорту буде робити усе можливе, щоб наше комунальне підприємство крім своєї щоденної роботи займалося ще й соціальними програмами. Наприклад, у нас є проект «Книжкобус» для маленьких дітей - це спеціальний транспортний засіб, де є мультимедійна зона, пуфики, бібліотека. Тут діти можуть пограти у розвиваючі ігри, почитати та весело провести час. Під час навчального року такий автобус виїжджає до шкіл, а влітку – до парків. Також ми возимо маленьких вболівальників на тренувальну базу, де вони знайомляться зі своїми кумирами. І надалі плануємо розширювати свою діяльність та послуги.

- Які ще напрями співпраці «Київпастрансу» з ФК «Динамо» Київ можете назвати?

- Як я вже сказав, це перевезення на матчі дітей. Крім того, ми домовилися, щоб у дні матчів збільшувати кількість одиниць громадського транспорту перед іграми та після них, які б доставляли глядачів на стадіон та назад до різних районів міста.

Також і київський метрополітен співпрацює з уболівальниками – після матчів вони продовжують свою роботу вночі на годину чи дві, щоб усі встигли дістатися домівок. Словом, робимо усе для того, щоб наш улюблений клуб радував нас лише перемогами.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер