Сергій РЕБРОВ: «Дуже важливо вийти та битися за результат, за свою країну»

Сергій РЕБРОВ: «Дуже важливо вийти та битися за результат, за свою країну»

- Ви багато грали в єврокубках на весняній стадії в якості гравця, а зараз для вас перша єврокубкова весна в якості тренера. Що відчуваєте?

- Абсолютно нормально почуваюся. Я завжди казав, що потрібно правильно підготуватися та розуміти, що ти маєш віддати всі сили. Футбол – це гра, тим паче в іграх Ліги Європи, де на цій стадії немає слабких суперників. Останні ігри «Генгама» показали, що до цього суперника потрібно серйозно готуватися, що ми й робимо.

- Один із найбільш небезпечних гравців «Генгама», Клаудіо Бовю, має маленький зріст, але при цьому дуже добре грає головою. Чи звертали на нього особливу увагу й чи не проводили паралелі з власною грою?

- Справді, схожість певна є. Бовю дуже небезпечний, особливо коли перебуває під час кутових на ближній стійці, й це заслуговує на особливу увагу. Також у нього є швидкість, зарядженість на ворота, класний удар. Звичайно, це футболіст високого рівня, але, думаю, в «Генгамі» класних виконавців достатньо.

- До Франції не приїхав Мбокані, інші ж форварди на початку сезону далекі від оптимальної форми. Наскільки ця лінія турбує вас?

- Ми працюємо з тими, хто в нас є. Нападники, як і всі інші хлопці, віддавалися на зборах, і в мене ні до кого немає претензій. Але все покаже гра. Можна проводити скільки завгодно товариських матчів, але лише офіційні ігри покажуть наші готовність. Сподіваюся, всі розуміють, наскільки важлива ця гра й чекають на неї.

- Цього року «Генгам» провів багато офіційних поєдинків, а «Динамо» грало спаринги на підготовчих зборах. Хто краще буде готовий у завтрашньому матчі?

- Важко проводити якісь паралелі. Приміром, «Генгам» проводив дуже багато офіційних матчів у чемпіонаті, а також кубковий, який тривав 120 хвилин. Наші же футболісти грали у спарингах хто 90 хвилин, хто 60 хвилин. Важко підібрати рецепт, сказати, як краще підготуватися – грати один чи два матчі на тиждень. За останніми матчами, що ми провели на зборах, зараз футболісти в оптимальному стані, й якщо порівнювати з показниками, які були напередодні старту чемпіонату влітку, вони навіть краще готові.

- (питання французького журналіста) У Франції добре знають ваш клуб. А чи добре ви знаєте «Генгам», і чи вважаєте себе фаворитом?

- Якщо хтось буде думати, що він фаворит, то він може бути покараний за це. Головне для нас – правильно підготуватися, як, загалом, було перед попередніми матчами в Лізі Європи. Зараз шанси рівні – 50 на 50, і це «Генгам» довів не лише в Лізі Європи, але й у чемпіонаті. Хто недооцінить їх, той за це обов’язково буде покараний. Те ж саме я можу сказати про свою команду.

- Чи буде для «Динамо» важливо забити швидкий м’яч?

- Я би з радістю зробив ставку на швидкий гол (посміхається). Так само, думаю, як і «Генгам». А йти з перших хвилин бігти вперед та робити ставку на швидкий м’яч, напевно, було б занадто авантюрно.

- Чи вважаєте потрібним на установці на гру нагадати футболістам бодай однією фразою, яка зараз ситуація в нашій країні, й що вони завтра можуть своєю грою порадувати своїх співвітчизників?

- Я про це хлопцям сказав давно. Перебуваючи на зборах, ми дивилися новини, читали. Звичайно, переживаємо за наш народ, за нашу країну. Завтра вони не вийдуть на поле не лише за київське «Динамо», а й за всю Україну. Довести, що в нас сильна Батьківщина, сильна нація. Підсумок матчу може бути різним, але вийти та битися за результат, за свою країну дуже важливо.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер