Сергій РЕБРОВ: «До матчу з «Шахтарем» готуємося з підвищеною відповідальністю»

Сергій РЕБРОВ: «До матчу з «Шахтарем» готуємося з підвищеною відповідальністю»

- Після гри з «Бешикташем» гравці отримали один вихідний. До цього у нас був дуже напружений графік, наступна гра в понеділок. Сьогодні всі брали участь у тренуванні. Всі хлопці готові, всі здорові, хочуть грати і проявити себе в матчі з «Шахтарем».

- Як упевнена перемога з великим рахунком над «Бешикташем» може допомогти команді?

- Вона може навпаки, зіграти злий жарт. Ми всі розуміємо, що за інших обставин такого б великого рахунку не було. Але в той же час, вважаю, своєю грою, особливо в першому таймі, ми заслужили на цю перемогу, з яким би рахунком вона не була.

- Ви готуєте сюрпризи для «Шахтаря»?

- Звичайно. Так само, як і «Шахтар» нам.

- Ви вважаєте, що цей матч, можливо, найважливіший?

- Для нас кожен матч найважливіший. Щоразу всі говорять: «Ось зараз найважливіший матч», «Ось зараз перевірка «Шахтарем». І так щороку, як ніби-то всі попередні матчі, все, що команда робила раніше, не має значення. Для нас будь-який поєдинок має значення. Перемога над «Шахтарем» дасть нам такі ж три очки, як і над усіма іншими командами. Звичайно, ми всі розуміємо, що це дербі, розуміємо, наскільки важливий цей матч для вболівальників. Ми це усвідомлюємо і готуємося до майбутньої гри з підвищеною відповідальністю.

- Напевно вже зверстані плани міжсезонної підготовки. Коли команда вийде з відпустки, скільки проведе підготовчих зборів?

- Ми збираємося в Києві 15 січня. Після цього команда протягом кількох днів пройде традиційне медичне обстеження, а потім на нас чекають два підготовчих збори в Марбельї. Потім - планомірна підготовка до початку другої частини чемпіонату.

- Головний тренер збірної України Андрій Шевченко говорив про бажання провести взимку збір національної команди. Чи спілкувалися ви вже з ним на цю тему?

- Так, він учора дзвонив мені з цього приводу. Але, як на мене, це нереально. Я йому пояснив свою позицію. Упевнений, така ж позиція у «Шахтаря». Якби всі клуби під час зборів перебували разом в одній країні, тоді я б міг дати згоду на те, щоб відпустити своїх футболістів на два-три дні, щоб вони зіграли матч. Я сказав про це Андрію Миколайовичу. Але якщо всі «збірники» знаходяться в різних країнах, на різних частинах континенту, то я не знаю, як реалізувати таку ідею. Гадаю, в цьому випадку знадобиться цілий тиждень. Але ніхто цього тижня звільнити не може. «Шахтар» готуватиметься до стадії плей-оф Ліги Європи, ми будемо готуватися до відновлення чемпіонату України. В інших клубів теж є свої плани. Моя думка: провести такий збір не вийде.

- Ви очікували такого успішного виступу «Динамо» U-19 в юнацькій Лізі чемпіонів?

- Ніхто нічого не очікує. Але команда «Динамо» U-19, перш ніж досягти такого успіху, виконала величезний обсяг роботи. І тренери, і футболісти. Ми повинні похвалити хлопців за наполегливу працю, за те, що вони вийшли до стадії плей-оф, але вони повинні розуміти: щоб прогресувати і потрапити в першу команду «Динамо», потрібно продовжувати щодня працювати і рости.

- Олександр Шовковський уже закінчив кар'єру в «Динамо»? Чи ви надасте йому можливість зіграти в матчі з «Шахтарем»?

- Зіграти з «Шахтарем» у Шовковського шансів, на жаль, немає, тому що він травмований. Ми говорили з Олександром, я вважаю, він заслужив зіграти останній матч, але, повторюся, у нього травма, і він не хоче брати на себе відповідальність і ризик підвести команду в такій важливій грі. Він не зможе перебувати навіть серед запасних, оскільки просто не готовий до цього матчу.

- Переконлива перемога «Динамо» над «Бешикташем» стане стимулом для уболівальників прийти на стадіон і підтримати команду у грі з «Шахтарем»?

- Не знаю... Але я на це сподіваюся. Хочеться вірити, що і за часів успіхів, і в скрутну хвилину вболівальники завжди з командою. Напевно, матч із «Шахтарем» важливіший для наших уболівальників, ніж останній поєдинок Ліги чемпіонів з «Бешикташем», який уже нічого в турнірному плані не значив для нас. Сподіваюся, вони прийдуть на стадіон, підтримають нас, а ми з їхньою допомогою постараємося показати свою найкращу гру.

- Чи немає в планах «Динамо» взимку організувати турне, наприклад, по Америці, як це зробив у минулому році «Шахтар», або в іншу країну?

- Зараз ми не думаємо про турне. Ми думаємо про зміни в команді. Майбутні збори, перш за все, будуть ознайомчими і спрямованими на проведення серйозної роботи. Особливо це стосується першого збору. Потім у нас буде достатньо контрольних матчів, але на першому зборі дійсно важливо попрацювати усім разом.

- Чи багато гравців із «Динамо» U-19 опиняться на цих зборах?

- Вони всі опиняться в Марбельї! Як і минулого року, основа «Динамо» поїде на збори разом із командою U-19. Це дуже хороший досвід, як для молодих хлопців, так і для нас, тому що в будь-який момент ми можемо залучити до роботи будь-якого гравця з юнацької команди. Вони працюють поруч, ми з помічниками дивимося їхні ігри, тренування. Тож ці хлопці практично тренуються разом із нами.

- Чи згодні ви з думкою президента «Динамо» про те, що в першій команді є баласт, і її треба оновлювати? Якщо так, то на які саме позиції потрібні нові виконавці?

- Я про це говорив ще на початку сезону. Не про баласт, а про наявність гравців, які недостатньо мотивовані, щоб грати в київському «Динамо». Це моя особиста думка, яку я склав на підставі того, як вони працюють на тренуваннях і в матчах. Напевно, це побачив і президент, сформувавши свою думку.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер