Сергій РЕБРОВ: «Ми заслужено виграли чемпіонат!»

Сергій РЕБРОВ: «Ми заслужено виграли чемпіонат!»

- Я би спочатку хотів привітати всіх наших уболівальників, які, безумовно, заслужили друге чемпіонство. Після минулого року було непросто знайти мотивацію, битися. Я радий за гравців, привітав їх. Непросто задовго до завершення вигравати чемпіонат у протистоянні із суперником рівня «Шахтар». Незалежно від того, наші суперники грають удома, або на виїзді. У цьому сезоні ми були командою й у кожній грі це доводили. У сьогоднішній грі було складно поставити переможну крапку. Хлопці хвилювалися, щось вдавалося, щось ні. Важливо, що чемпіонами ми стали в Києві, на очах наших уболівальників.

- Що сказав Ігор Суркіс після завершення матчу?

- Були лише емоції, про що зараз можна спілкуватися. Президент був радий, раділи всі хлопці. Всі хотіли перемогти в Києві, нам це вдалося. Зараз і нам, і гравцям потрібно відпочити, сезон був дуже важкий. Незважаючи на те, що ми достроково стали чемпіонами, боротьба була непростою. Нам не потрібно звертати увагу, як грає наш конкурент. Виграємо всі матчі – станемо чемпіонами.

- У першому колі «Динамо» поступилося «Шахтарю», тепер є бажання взяти реванш?

- Послухайте, ми же не месники якісь. Ми заслужено виграли чемпіонат, і це найголовніше. Будь-яка гра з «Шахтарем» принципова, й я впевнений, що хлопці чекають на неї. До такого суперника потрібно підходити з холодною головою, адже граємо проти дуже кваліфікованої команди. І казати, що тепер ми маємо забити «Шахтарю» три-чотири м'ячі, було б неправильно та некрасиво. Ми підготуємося до цієї гри так само, як і до всіх інших, тут не має значення, стали ми чемпіонами чи ні. Гра з «Шахтарем» завжди принципова, на неї команда вийде з максимальною мотивацією.

- Кадрового ресурсу вистачить, щоб і в третій раз стати чемпіоном, чи потрібне підсилення?

- Підсилення потрібне будь-якій команді. Попереду чемпіонат Європи, ми не знаємо, який у нас буде кадровий ресурс, хто залишиться, а хто піде. Хлопці, які не мають мотивації боротися в чемпіонаті, виявлять бажання піти, хоча я із задоволенням залишив би всіх футболістів. Будь-якій команді потрібно підсилення, потрібна свіжа кров. Ми розмовляємо про це з президентом, і він розуміє мене. Нам потрібно підсилитися, щоб гідно грати в Лізі чемпіонів та знову стати чемпіоном України.

- Що побажаєте вболівальникам, які настільки красиво підтримували команду в цьому матчі?

- Щоб таке свято було не лише на останній грі. Сьогодні «ультраси» всю гру підтримували команду, гравці, впевнений, це відчували. Сподіваюся, в наступному сезоні вболівальники ще в більшій кількості будуть приходити на стадіон, ми намагаємося своєю грою залучити їх на трибуни. Радий, що сьогодні прийшло двадцять тисяч, хоча до цього було менше десяти. На жаль, у країні зараз така ситуація, що футбол не на першому місці. Дякую нашим уболівальникам, можу побажати їм підтримувати нашу команду й у хороші часи, й коли не все складається так, як того хочеться.

- «Шахтар» п'ять разів ставав чемпіоном України. Можна сподіватися, що тепер футбольна столиця повернеться до Києва не на два роки, а на довше?

- Потрібно не сподіватися, а продовжувати працювати та шукати додаткову мотивацію. Ми граємо, як казали, в «ослабленому» чемпіонаті. Але подивіться на останні ігри «Шахтаря», їм протистоять дуже грамотні команди, аналогічно можу сказати й про «Динамо». Так, ми втратили багато легіонерів. Але проти «Шахтаря» та «Динамо» всі суперники мотивовані. На новий сезон я нічого не можу обіцяти, лише те, що будемо продовжувати працювати та захищати завойований титул.

- У двох останніх матчах чемпіонату ви випускали ідентичні стартові склади. В заключних двох іграх сезону будете проводити ротацію?

- Зараз два дні відпочинемо, а потім вирішимо, кому надамо шанс. Хто краще себе проявить на тренуваннях, хто краще буде мотивований. Можливо, хтось втратив мотивацію після чемпіонства, у когось є бажання доводити своє місце у складі збірної. Через два дні ми зберемося та приймемо рішення.

- Яким для вас вийшло друге чемпіонство, порівняйте з першим?

- Друге, звичайно, важче. Коли ми стали до роботи, була помітна мотивація гравців, бажання повернути чемпіонство до Києва. На другий сезон, звичайно, потрібно було шукати додаткову мотивацію, що ми й намагалися зробити. Хлопці відчували, без неї шансів у протистоянні з сильним суперником у нас немає.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер