Сергій РЕБРОВ: «У наших футболістів буде подвійна мотивація»

Сергій РЕБРОВ: «У наших футболістів буде подвійна мотивація»

- Чи всі футболісти здорові? Зокрема, Ярмоленко, який відчуває ще певний дискомфорт, та Мораес, що пропустив кілька останніх днів на другому зборі?

- Сподіваюся, що всі здорові, й ви побачите хлопців сьогодні на тренуванні. Усі рвуться в бій, а хто буде грати – вирішимо завтра зранку. Звичайно, Ярмоленко – дуже важливий для нас гравець, але ми не можемо ризикувати його здоров’ям. Якщо він не буде готовий на сто відсотків, то на поле не вийде. До того ж, ми маємо пам’ятати, що це протистояння складається з двох матчів. Щодо Мораеса, то він повноцінно працював в останніх тренуваннях, і з його здоров’ям жодних проблем немає.

- Динамівець Юнес Беланда, який минулого тижня зіграв проти «Шахтаря» в Лізі Європи, сказав, що для нього це протистояння особливе через суперництво київського та донецького клубів в Україні. Чи будуть подібні настрої у колишнього «гірника» Фернандіньйо?

- Будь-яка гра – принципова, й незалежно від статусу, за кожну дають три очки. Звичайно, матчі «Динамо» проти «Шахтаря» – це дербі, але зараз ми не говоримо про це. Я радий за Юнеса, який дійсно показує хорошу гру в «Шальке-04». Я бажаю йому успіхів, але нагадую, що він наш гравець – просто зараз грає в оренді.

- Останнім часом «Манчестер Сіті» демонстрував не дуже хороші результати. З яким настроєм ви та команда спостерігали за останніми невдачами «городян», зокрема, від «Лестера»?

- Перед матчами з «Челсі» та «Порту» нам так само казали – «подивіться на ці команди, де вони перебувають, ви маєте їх перегравати». «Манчестер Сіті» – команда, яка більше за всіх забила в англійській Прем’єр-лізі. А їхні поразки в чемпіонаті та Кубку ні про що не свідчать. Той підбір виконавців, який у них є, навіть із урахуванням травмованих – це футболістів високого рівня. Із того, що ми дивилися та аналізували, звичайно, у цієї команди є слабкі якості. Завтра спробуємо скористатися ними. Незалежно від того, як наші суперники виступають у своїх національних чемпіонатах, ми граємо в зовсім іншому турнірі. І за останнім матчем «Сіті» в Кубку Англії ви могли побачити, наскільки важлива для них Ліга чемпіонів.

- Що ви можете побажати вболівальникам, які завтра будуть несамовито підтримувати вашу команду?

- Щоб вони нас несамовито підтримували (посміхається). Ми граємо для глядачів, і я радий, що хлопці отримали можливість продемонструвати свої якості перед глядачами. Згадуючи останню гру з «Маккабі», не дуже приємно було проводити вирішальну гру в груповому турнірі Ліги чемпіонів за порожніх трибун. Це стовідсотково передалося хлопцям, але зараз у них зовсім інший настрій. Упевнений, що завтра буде повний стадіон, і у наших футболістів буде подвійна мотивація.

- Розбираючи суперника, ви більше звертали увагу на сильні чи слабкі якості «Манчестер Сіті»?

- Показували й те, й інше. Важливо знати, наскільки сильний потенціал у «Сіті» в атаці. Звичайно, із поверненням Компані знову стала міцною оборона. У цієї команди є слабкі якості, ми звернули на це увагу, й я сподіваюся, що завтра хлопці ними скористаються.

- Багато говорять про втрату Де Брюйне, який вважається ключовим гравцем «Манчестер Сіті» в атаці. Як ви сприйняли звістку про те, що він не зіграє з «Динамо»?

- Я вважаю його важливим гравцем для «Манчестер Сіті», але, думаю, його є ким замінити. Приміром, Стерлінг чи Давид Сильва є не менш важливими виконавцями у побудові гри нашого суперника. «Манчестер Сіті» є командою з хорошою лавою запасних, завдяки чому існує конкуренція за місце у складі. Напевно, завдяки цьому «Сіті» кожного року є претендентом на чемпіонство в Англії. Ви назвали одне прізвище, але я можу згадати також нападника Агуеро, який самотужки може вирішити будь-який епізод. Загалом, у кожній лінії «Манчестер Сіті» можна назвати футболістів дуже високого рівня.

- «Динамо» за вартістю своїх гравців суттєво поступається «Манчестер Сіті». Чи тисне це на ваша психіку?

- Гадаю, трансферна вартість гравців «Челсі» не менша, ніж у «Манчестер Сіті». Не думаю, що у футбол грають гроші. Так, звичайно, потрібні хороші гравці, але я завжди казав, що в нас зараз є команда, яка, виходячи на поле, є єдиним цілим. Зараз я бачу, що вартість наших гравців зростає в першу чергу через те, що вони грають на команду. Це стосується й Ярмоленка, й інших футболістів. Ані я, ані хлопці не думаємо про трансферну вартість гравців «Манчестер Сіті», а думаємо про гравців, які працюють поруч із нами.

* фото В.Раснер

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер