Сергій РЕБРОВ: «Ця перемога дуже важлива для нас усіх»

Сергій РЕБРОВ: «Ця перемога дуже важлива для нас усіх»

- Передусім, потрібно привітати всіх уболівальників та хлопців, які здобули таку важливу перемогу. Перед грою збірної я сказав хлопцям, що вони мають здобути перемогу для всієї України. І зараз вони мали зробити те ж саме, тому що багато років ми не проходили до плей-оф, а зараз у нас є хороший шанс. 

Я радий, що хлопці дотерпіли. «Порту» виставив склад із трьома опорними півзахисниками та намагався грати на нічию, три опорники в них рідко коли грають. Я радий, що ми використали свої моменти. Напевно, на виїзді, особливо в матчі з «Порту», завдати за гру 17 ударів по воротах непросто. Ця перемога дуже важлива для нас усіх.

- Через яку причину в заявці на гру не було Кравця?

- Я вже казав про це багато разів. У нашому складі є 25-28 футболістів, з яких до заявки на гру потрапляють 18-ть. Наприклад, у грі в Лондоні до заявки не потрапив Теодорчик...

- Питання лише в тому, чи не отримав Артем пошкодження?

- Ви же бачили, вчора Артем тренувався. Травми немає.

- Склалося враження, що це був той випадок, коли тактичний план на гру було виконано сьогодні відсотків на 90-95. Чи це так?

- Мабуть, так, якщо рахунок 2:0. Дійсно, ми не дозволили створити багато моментів «Порту», що відомий контролем м'яча, комбінаційною грою. Напевно, ми нічого не робили нового, так само граємо й у чемпіонаті України, завжди компактно та агресивно. Сьогодні гра вдавалася. Всі терпіли до кінця, хоча й сил уже не було. Просили заміни, оскільки за десять хвилин до кінця вже сил не залишилося, хлопці все віддали на полі. Я радий, що вони були однією командою на полі, це дуже важливо. Ми могли сьогодні програти, зіграти внічию, але ми виграли, й заслужили на цю перемогу, тому що на полі була команда, й усі билися один за одного.

- Сергію Станіславовичу, сьогодні 12-м гравцем «Динамо», схоже, був сам Господь Бог...

- Я сподіваюся, що надалі ми не будемо сподіватися на Бога. Будемо сподіватися лише на себе.

- Як тепер підтримувати форму команди перед вирішальною грою з «Маккабі»?

- Зараз ми будемо готуватися до гри з «Чорноморцем». Буде гра з «Маккабі» - повірте, ми до неї підготуємося. Ми готуємося до кожної гри, немає значення, який суперник. Зараз хлопці отримали впевненість й усі чекають на цю гру. Зараз особливо й готувати не потрібно, а, навпаки, розвантажити гравців, оскільки кінець сезону. Багато хто отримав велике фізичне та психологічне навантаження, багато гравців були у збірних. І перемоги, і поразки непросто переживаються психологічно. Я впевнений, що зараз у роздягальні хлопці мають величезне бажання, щоб ця гра відбулася якомога швидше, щоб довести, що ми гідні грати далі в Лізі чемпіонів.

- Уже зараз лунають розмови про те, що «Динамо» зобов'язане перемагати «Маккабі»...

- Я же відповів на це питання. Зараз у всіх на думці гра з «Чорноморцем», коли буде «Маккабі», повірте, хлопці будуть готові до цього матчу. Це гра, все може бути. Сьогодні важливо грати командою, віддавати всі сили на полі та розуміти, за рахунок чого потрібно перемагати цю команду. Не потрібно закидати їх шапками. У нас і в чемпіонаті України теж бувають ігри, коли спочатку всі розуміють, що ми маємо вигравати. Треба розуміти, за рахунок чого вигравати, та підготуватися до цієї гри. А зараз важливо підготуватися до гри з «Чорноморцем».

- Чи погоджуєтеся ви з тим, що «Порту» виявився неготовим до такого «Динамо» та не зміг перелаштуватися по ходу гри?

- Суперник перелаштовувався по ходу гри, вони зробили достатньо змін, змінили тактику. Спочатку вони виходили з метою зберегти нічию. З перших хвилин вони хотіли компактно оборонятися, й таких гострих атак, як у Києві, у них не було. Але футбол - це така гра, в якій одна команда отримує більшу впевненість. Ми отримали впевненість після першого забитого м'яча, й нас уже важко було стримати, ми провели достатньо контратак. Ще раз повторюся, завдати на виїзді 17 ударів по воротах у такій грі на виїзді дійсно непросто.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер