Сергій РЕБРОВ: «Важливо було не пропустити»

Сергій РЕБРОВ: «Важливо було не пропустити»

- Будь-яка гра складна, незважаючи на результат. Я вдячний хлопцям, що вони терпіли в обороні. Вдома ми забиваємо постійно, й розраховували, що сьогоднішній матч не стане винятком. Але важливо було саме не пропустити, тому що в останніх іграх ми пропускали першими, й потім було складно зламувати оборону суперника. Вважаю, у «Чорноморця» один із найкращих захистів у чемпіонаті, недарма вони пропустили менше за всіх м'ячів.

- Чи уявляєте, як будете грати з «Шахтарем» у фіналі Кубка?

- Зараз ми думаємо про «Іллічівець», у нас ще є тиждень, щоб підготуватися до «Шахтаря». Проаналізуємо, як гірники грали в останніх матчах, підготуємося.

- Чи відомі вам обставини, за яких ви можете залишитися головним тренером «Динамо»?

- Я кожного дня відповідаю на це питання. Я вам сказав, що в мене є домовленість із президентом. Виконую та буду виконувати свою роботу чесно, для мене це важливо. А що буде далі - подивимося. Тренерська кар'єра може як швидко розпочатися, так само швидко й завершитися. Тому, на майбутнє намагаюся не загадувати.

- Хто зараз штатний пенальтист у «Динамо»? Ярмоленко?

- Взагалі-то Гусєв, але українці можуть між собою порозумітися, особливо коли рахунок 2:0. Напевно, вони домовилися, добре, що Андрій вдало пробив пенальті. Останній він забив, напевно, тому й зараз підійшов до «точки».

- Якби він не забив, ви б його покарали за порушення ігрової дисципліни?

- Ні, за незабиті пенальті ми не караємо.

- Скільки ще Шовковський зможе грати на такому високому рівні?

- Вважаю, Саша - справжній професіонал, і все, насамперед, залежить від його здоров'я. Не думаю, що сьогодні у когось є до нього претензії по грі. Він одужав та відстояв «на нуль». Як на мене, коли він у воротах, команда почувається впевненіше, більше надійності в обороні.

- Ви весь час стоїте біля поля, яким би не був рахунок. Це професійна звичка чи бажання впливати на гру?

- Яка може бути звичка? Я лише проводжу свій четвертий матч. Просто я також переживаю за команду, як і ви. Дуже складно сидіти, коли на тобі така велика відповідальність перед уболівальниками, перед усіма, хто є на стадіоні. Звичайно, я хвилююся й намагаюся допомогти хлопцям, яким також непросто на полі.

- Чи пам'ятаєте, коли «Динамо» востаннє вигравало Кубок України?

- Ні, не пам'ятаю.

- У 2007-му році, разом із вами у складі...

- Дякую, що нагадали (посміхається).

- Зрозуміло, що не від хорошого життя ви перевели Данило Сильву до центру захисту, а Гусєв зіграв справа. Чи може цей варіант із пожежного перетворитися на звичний?

- Сильва ще раніше в Бразилії грав на позиції центрального захисника, тож це не пожежний варіант. Гадаю, сьогодні він відіграв один із найкращих своїх матчів центральним захисником. Як буде надалі - подивимося. Місце Олега праворуч - теж не пожежний варіант, він уже грав правого захисника, й щоб зламувати оборону суперника, потрібні були сильні фланги. Гусєв доволі часто ходить уперед, за рахунок нього та Ярмоленка ми намагалися посилити фланги. Отже такі варіації не через те, що Віда пропускав гру. У нас була можливість замінити його Євгеном Селіним.

- Як ставитеся до запропонованої ідеї проводити матчі без уболівальників?

- Не думаю, що в Києві таке зроблять. Вважаю, у нас однозначно потрібно грати з уболівальниками. Хіба були до них якісь претензії? Можливо, в тих регіонах, де неспокійно, це й правильне рішення. У Києві, я впевнений, жодних проблем із цим немає.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер