Сергій РЕБРОВ: «Я бачу бажання хлопців працювати, не зупинятися на тих титулах, які ми завоювали, й ця перемога тому доказ»

Сергій РЕБРОВ: «Я бачу бажання хлопців працювати, не зупинятися на тих титулах, які ми завоювали, й ця перемога тому доказ»

- Насамперед, потрібно привітати всіх уболівальників із початком сезону. Ця гра розглядається як показова перед початком нового сезону, й вона показала, що ані ми, ані «Шахтар» ще не готові на сто відсотків. Гра була рівною, по духу кубковою, й нам вдалося вирвати перемогу в серії пенальті.

- Чи можна сказати, що «Шахтар» більше форсує підготовку у зв'язку з участю у кваліфікації ЛЧ?

- Ми теж готувалися, для нас гра проти «Шахтаря» не менш важлива, ніж у Лізі чемпіонів. Але ані ми, ані вони зараз не готові на сто відсотків. Сподіваюся, будемо додавати.

- Чи задоволені Ви зборами? Чи очікуються трансфери?

- Тренер ніколи не буває задоволений на сто відсотків. Звичайно, проблеми були. Але я бачу бажання хлопців працювати, не зупинятися на тих титулах, які ми завоювали, й ця перемога тому доказ. Сьогодні ми не перегравали «Шахтар», але були кращіми в бажанні. Я бачив бажання хлопців боротися, битися. Програючи 0:1, ми не здалися.

Те ж саме стосується зборів. Я бачив бажання хлопців працювати, прогресувати. Всі молоді хлопці старалися, й я бачу в них перспективу.

Що стосується трансферів, трансферне вікно закривається наприкінці серпня, але зараз ми працюємо з тими, хто залишається в нашому складі.

- Із чим пов'язана заміна Драговича на Хачеріді?

- Він отримав травму. Алекс після збірної приїхав у неідеальному стані. Але сьогодні була важлива його присутність на полі. Він був готовий, але перед грою відчув дискомфорт у м'язі, сказав нам, тому відіграв лише 45 хвилин.

- Проясніть ситуацію з Гусєвим.

- Олег отримав серйозну травму, зараз відновлюється. Наскільки я знаю, новий контракт він ще не підписав. Важливо, щоб Олег відновився, почав тренуватися та грати. Всі ми цього чекаємо.

- Що скажете про гру Корзуна?

- Корзун прогресує. Ми його придбали, щоб створити конкуренцію. Сьогодні він провів поки що свою найкращу гру за «Динамо».

- Чи задоволені ви грою Громова?

- Артем лише прийшов до команди, йому потрібен якийсь час на адаптацію. Я з ним розмовляв, робота у полтавській «Ворсклі» дуже сильно відрізнялася від того, що ми від нього вимагаємо тут. Йому потрібно перелаштуватися. Сьогодні він віддав усі сили, працював на команду. Ми купували цього гравця, тому що у нього багатий досвід виступів у Лізі Європи та в чемпіонаті. Я впевнений, що він допоможе нашій команді. Він створює хорошу конкуренцію. Конкуренція лише допомагає нашим гравцям зростати.

- Який психологічний стан гравців збірної після Євро?

- Збірники завжди їдуть в одному стані, приїжджають в іншому. У збірній до них зовсім інші вимоги. Коли вони повертаються до команди, я їм відразу кажу, що потрібно перелаштовуватися, тут зовсім інша робота. І гравці самі це розуміють. Ви же бачили, сьогодні вийшов Хачеріді на 45 хвилин, і претензій до нього по грі бути не може, хоча він 10 днів не тренувався.

- Наскільки важче або легше тепер грати з «Шахтарем» після того, як команду очолив Фонсека?

- Та куди вже важче. Це гідна команда й гідний чемпіонат. Не розумію, чому чемпіонат вважають збитковим, одне протистояння з «Шахтарем» чого варте.

- Як ви ставитеся до серії пенальті, до гравців, які не реалізують пенальті?

- За такої напруженої гри ми маємо подякувати тим гравцям, які взялися бити пенальті. Це непроста справа, й потрібно мати мужність, щоб узяти на себе таку відповідальність. Забив чи не забив – важливіше, що гравці беруться бити пенальті, вони відповідають за команду. Якби ми програли, я все одно подякував би Денису Гармашу за гру та за сміливість бити пенальті.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер