Сергій РЕБРОВ: «Я із задоволенням працюватиму з мотивованими виконавцями»

Сергій РЕБРОВ: «Я із задоволенням працюватиму з мотивованими виконавцями»

- Чому сьогодні ваша команда добре зіграла в обороні, але їй мало чого вдавалося в атаці?

- Тому що ми грали проти серйозного суперника. У нас не було установки лише оборонятися. Ми намагалися пресингувати, нав'язувати супернику свою гру, але нам не вдавався перший пас, і тому не вдавалися швидкі атаки. Повторюся, ми грали проти сильної команди. Неаполітанці пресингували в центрі, «накривали» наших гравців. Думаю, нам потрібно було швидше працювати із м'ячем, щоб ефективніше протистояти «Наполі». Це найвищий рівень футболу. Ми у цьому турнірі протистоїмо навченим командам, які давно виступають в одному складі та знають, як грати у футбол на такому рівні.

- Ви більше задоволені цією нічиєю або ж більше засмучені?

- Звичайно, мені шкода, що команда старалася, працювала, але не досягла результату. Повірте, всі ми налаштовувалися на перемогу у сьогоднішньому матчі. Це було видно по настрою хлопців, і вже перші хвилини матчу це теж показали. Ми намагалися вирвати перемогу навіть наприкінці поєдинку, але сил було, на жаль, уже не так багато.

- Що б ви могли сказати про «Наполі»?

- Вважаю, що ця команда зараз у чемпіонаті Італії посідає незаслужене місце, «Наполі» має бути набагато вище. Упевнений, у наступних турах неаполітанці виправлять своє становище. Тому що це дійсно організована команда, й якими би не були зміни в її складі, завжди є футболісти, які можуть замінити своїх партнерів на полі та знають, що робити в рамках моделі гри цього клубу.

- Що б ви могли відзначити позитивного у виступі «Динамо» в цій Лізі чемпіонів?

- У першу чергу, те, що молоді хлопці, які заслужили своєю грою місце у складі, вже отримали серйозний досвід виступу в Лізі чемпіонів. Вони старалися, й, упевнений, у них є майбутнє. Так само як і в «Динамо» U-19, яке сьогодні виграло у «Наполі» 2:0 та вийшло з групи з першого місця. Вітаю наших юнаків із таким досягненням!

Радий, що у нашого клубу є молодь, є молоді хлопці, які вже зараз можуть замінити футболістів першої команди. За великим рахунком, ми вже можемо думати про попит на наших гравців. Так, ми не набрали в цій Лізі чемпіонів тієї кількості очок, щоб вийти до весняної частини єврокубків, але наші футболісти отримали серйозний досвід. Сподіваюся, ми будемо зростати, а команда буде продовжувати омолоджуватися.

- Чи знаєте ви вже для себе імена футболістів, які залишать «Динамо» цієї зими?

- Поки не знаю. Найближчим часом матиму розмову з президентом. Це дійсно важливе питання, яке ми маємо вирішити наприкінці сезону. І, перш за все, це питання мають вирішити самі гравці. Якщо в кожній грі та кожному тренуванні футболісти будуть показувати таку ж віддачу, як сьогодні, то я із задоволенням працюватиму з мотивованими виконавцями, які хочуть грати та розуміють, що самі мають шукати мотивацію для себе. Кожен має розуміти, чому він повинен тут працювати.

А поки у нас у цьому році є ще п'ять матчів. Після того, як зіграємо їх, я поговорю з президентом клубу та будемо приймати рішення.

- Як будете грати в останньому матчі групового турніру, який уже не має для «Динамо» турнірного значення?

- Так, як і сьогодні. Для нас це така ж ключова гра, як і всі інші. У цьому плані турнірне становище значення не відіграє, адже є престиж клубу, престиж країни. Упевнений, що в матчі з «Бешикташем» всі хлопці гратимуть на перемогу. Тим паче, за підтримки наших уболівальників - сподіваюся, вони прийдуть на стадіон повболівати за нас. Цей матч - такий же ключовий для нас, як і перший у групі.

- Чи правильно буде зробити висновок, що ви вже бачите кістяк для побудови нової команди?

- Сподіваюся, ми будемо намагатися створити цей кістяк. У мене немає претензій щодо віддачі футболістів в матчах Ліги чемпіонів - у цих поєдинках видно, що в нас є команда, всі гравці стараються як у обороні, так і в атаці. У мене є претензії стосовно віддачі футболістів у матчах чемпіонату України. Всі, хто одягає футболку київського «Динамо», мають розуміти, що ми граємо не лише в Лізі чемпіонів - до цього турніру потрібно ще потрапити. І я тільки що сказав хлопцям: уже зараз потрібно думати про те, як повернутися до Ліги чемпіонів, уже зараз потрібно думати про майбутній поєдинок із «Волинню». У наступному сезоні ми маємо створити кістяк та розбавити його молодими хлопцями, які вже готові конкурувати в першій команді.

*фото В. Раснер

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер