Сергій РЕБРОВ: «Дякую хлопцям, що навіть увісьмох вони боролися до кінця»

Сергій РЕБРОВ: «Дякую хлопцям, що навіть увісьмох вони боролися до кінця»

- Завжди важко грати після єврокубків. Перебудуватися хлопцям непросто, які б слова ми не знаходили – все одно важко, особливо коли ця гра ще й перед матчами національних збірних. Ми зіграли внічию, втратили очки, але я впевнений, що ми на правильному шляху. І дякую хлопцям, що навіть увісьмох вони терпіли й боролися до кінця, особливо після важкого матчу. Через два дні на третій дуже важко грати.

- Що з Кравцем, Бурдою та Відою? Який їхній стан на даний момент?

- У Артема ока взагалі не видно. На жаль, це якийсь злий рок для нього, чотири рази його викликали до збірної, й три рази він отримував травму перед грою. Микита теж перемотаний. Я ще не бачив, що з ним. Я бачив лише епізод, коли він отримав пошкодження, так само, як і ви. Віда дограв до кінця. Багато пошкоджень, Данило те ж саме. Але, напевно, тим і цікавий футбол, тут на першому плані справжня чоловіча боротьба. Я думаю, що у цьому сенсі я ні до кого з гравців претензій не можу пред'явити.

- А що з Хачеріді, чому його замінили в перерві?

- Хачеріді, на жаль, після «Ольборга» отримав ушкодження, у нього дуже сильно боліла шия. Сьогодні перед грою він казав, що, на жаль, не може грати на повну силу. Але ми витримали паузу та попросили його зіграти. Він вийшов на поле з мікротравмою, тому що, дійсно, дуже важлива гра. Але в перерві ми побачили, що він уже не міг продовжувати, останні 10-15 хвилин він ледь повертав шию.

- Лише втомою можна пояснити результат? Чи все ж таки є проблема з недостатньою налаштованістю на матчі зі свідомо слабкими суперниками?

- Чому вони свідомо слабкі? Коли команди організовано обороняються, як оборонялися «Карпати», як оборонявся «Олімпік», дуже складно ламати таку оборону. Особливо потрібно терпіти, коли не складається, не перетворювати гру на хаос на полі, а намагатися грати за тими ж схемами, про які ми домовлялися. Але це не так просто. За тиждень, за місяць це не поясниш, хлопці самі мають це відчути. Я не вважаю, що «Карпати» – явно слабка команда. Вони свідомо від самого початку обрали правильну тактику на сьогоднішній матч. А справжню силу команди показує результат.

- В якій мірі невихід Ярмоленка у стартовому складі є бажанням його поберегти, а в який – наслідком вашого коментаря, невдоволення його грою наприкінці матчу з «Ольборгом»?

- Та не було коментаря. Я лише сказав, що Андрій втомився, коли потрібно було оборонятися, тому я його й замінив. Нічого поганого я не сказав. Після гри Андрій дійсно сказав, що дуже сильно втомився. Якщо подивитися на графік його ігор, він практично в усіх іграх, і за клуб, і за збірну, грав по 90 хвилин. Пропустив лише гру на Кубок. Я розумію гравця, він сам підійшов та зізнався, що сильно втомився й хотів у цій грі взяти невелику паузу. Я пішов йому назустріч, навіть розуміючи, наскільки важлива ця гра. Якщо він сам про це казав, то, напевно, дійсно відчуває втому. Напевно, це чесно стосовно до команди, коли він розуміє, що на всі сто відсотків він не може виходити в цій грі.

* фото В.Раснер

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер