Сергій РЕБРОВ: «За місяць постараюся зробити для команди все, що зможу»

Сергій РЕБРОВ: «За місяць постараюся зробити для команди все, що зможу»

- Насамперед, я б хотів попросити пресу більше допомагати хлопцям, які знаходяться у складному становищі і не тільки з-за чемпіонату України. Всі тут амбітні футболісти, всі хочуть вигравати. Я сподіваюся, вони вийдуть з цього психологічного стану, та прошу вас допомогти їм у цьому.

- Як змінився ваш розпорядок дня з тих пір, як ви стали виконуючим обов'язки головного тренера?

- Я люблю працювати і займатися тим, що роблю, тому і раніше проводив багато часу на базі. Напевно, зараз став ще більше тут бувати, але в цілому, мій розпорядок не сильно змінився.

- У команди вже немає глобальних завдань на кінець сезону, чи будете ви використовувати ротацію?

- Завдання є завжди, у нас ще залишився Кубок України. А ротацію ми використовували завжди, не граючи 11-12-ма футболістами. Завжди були якісь зміни. І зараз вони також будуть.

- Чи було у вас вже теоретичне заняття по «Ворсклі»?

- Зараз як раз буде, після нашого спілкування з вами. Ці заняття у нас є перед кожним суперником.

- Чи немає у команди пригніченого настрою після поразки від «Шахтаря»?

- Звичайно, після гри у всіх був пригнічений настрій і через ігри, і з-за того, що пішов головний тренер. Звичайно, настрій був огидним. Але це вже в минулому, потрібно йти вперед і думати про завтрашній день. Сподіваюся, хлопці підготуються, і завтра покажуть свої найкращі якості.

- Як відбулося прощання тренерського штабу з Олегом Блохіним? В одному з інтерв'ю він сказав, що тренери збиралися разом...

- Я вже говорив про це. Після гри ми разом сіли і поговорили. Не думаю, що варто знову про це згадувати. Звичайно, це важкий момент і для нас, і для нього. Я вважаю, що він чесно виконував свою роботу.

- Що зміниться в грі команди в тактичному плані?

- Завтра подивіитесь, а після гри відповім вам на це питання.

- Чого ви навчилися у Олега Блохіна?

- Я вчився не тільки у Блохіна - у всіх тренерів потрібно переймати хороше. Я працював з багатьма прекрасними фахівцями, у яких багато чого почерпнув, в тому числі, і в Олега Володимировича.

- Чи готові ви до самостійної роботи?

- Ми говорили з президентом і прийшли до угоди, що я буду працювати цей місяць. За цей час постараюся зробити все для клубу і команди, яка для мене не чужа, щоб повернути «Динамо» на той рівень, на якому воно має бути. Що буде далі - подивимося.

- Чи є новини з лазарету команди?

- Змін немає, продовжує відновлюватися Хачеріді. Не відомо, чи буде завтра грати Мігель, сьогодні на тренуванні подивимося на його стан.

- Ви грали в різних чемпіонатах, що почерпнули з кожного з них для «Динамо»?

- Я взяв не тільки для «Динамо», але й для себе. Є одиниці тренерів, які не мали практики футболістів, але взагалі, вважаю, це дуже важливо. Причому, не має значення, на якому рівні ти грав, головне - відчути на собі те, що ти говориш гравцям і вимагаєш від них. Зараз важливо, щоб самі хлопці сприймали мене і розуміли, що ті принципи, які я закладаю, потрібні.

- Чи збираєтеся ментально змінювати команду? Наприклад, в Туреччині, коли команда перемагає, всі святкують з вболівальниками, а після невдач три дні не виходять на люди...

- Туреччина і Україна - абсолютно різні країни. Там все трохи по-іншому сприймається. І раніше в «Динамо» були спільні вечері, коли всі хлопці збиралися з жінками і сім'ями. Ігор Суркіс збирав всю команду, думаю, це правильно, це зближує футболістів, тоді і на полі вони згуртовані. На жаль, в тій же грі з «Шахтарем» було видно, що при будь-якому порушенні проти донецьких гравців, вся команда біжить захищати свого футболіста, і було соромно, що у нас такого не було.

- На зборах до роботи з командою приступив тренер Рауль, який також працював у казанському «Рубіні». Могли б ви розповісти про нього трохи більше?

- Я вже багато про нього розповідав. Вважаю, це чоловік, який потрібен «Динамо» і мені. Те, що він робив у «Рубіні», і робить зараз, піде тільки на користь команді. Він «закриває» дуже багато аспектів, не тільки тактику і фізпідготовку, хоча це - в першу чергу.

- Тобто, це ви були ініціатором його запрошення?

- Звичайно, я цього не приховую.

- Багато легіонерів кажуть, що в кінці сезону хочуть піти. Чи вистачить їм мотивації гідно завершити чемпіонат?

- Може, вони вам про це говорять, тому що мені - ні. Я сам дізнався про це зі ЗМІ. Я сказав всім футболістам, якщо у них є бажання переглянути своє перебування тут, нехай закінчать сезон, чесно відпрацюють свої контракти і говорять з президентом про це. Зараз дуже важливо, щоб всі, не тільки легіонери, показали свої найкращі якості в іграх, що залишилися.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Тимченко

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер