Сергій РЕБРОВ: «Зараз є проблема з мотивацією»

Сергій РЕБРОВ: «Зараз є проблема з мотивацією»

- Я також засмучений, як і ви, як і вся команда. Якщо є питання - ставте, я обов'язково на кожне з них відповім.

- Чи була у вас розмова з Ігорем Суркісом щодо вашого майбутнього в «Динамо»?

- Ні, не було. Я казав, що зараз у мене добігає кінця контракт, а ініціатором такої розмови має бути президент. Я же не можу сказати - хочу я працювати в клубі або не хочу. Спочатку президент повинен розуміти - потрібен я команді чи ні. Поки такої розмови не було.

- Чому в заявці на гру був відсутній Денис Гармаш?

- Після гри з «Шахтарем» у Дениса було мікропошкодження. В останні дні він тренувався, але ми його приберегли. Будемо сподіватися, він буде готовий до гри з «Шахтарем».

- На ваш погляд, що потрібно вам, як тренеру, зробити з командою в наступному сезоні, щоб вона знову претендувала на перше місце?

- Я сам тривалий час грав у «Динамо» й, повірте, переживаю за клуб не менше, ніж його вболівальники, президент та самі футболісти. Я бачив їхні обличчя після поразки, казати навіть немає чого, вони дуже засмучені. Але щоб іти далі, ми маємо розуміти, що сталося у цьому сезоні й який є вихід зі становища. Адже сьогодні ми грали за честь «Динамо», і я не бачив, щоб футболісти виходили та «рвали», віддавали себе повністю та намагалися закріпитися в основному складі. Маю на увазі тих хлопців, які раніше до нього не потрапляли. Потрібно не мені доводити, а вболівальникам, які прийшли на стадіон. Так, ми виграли два поспіль чемпіонати, але зараз є проблема з мотивацією у деяких гравців. І я повинен розуміти, що робити надалі. Якщо ми залишимося з тими ж гравцями та з цим тренером, то, напевно, прогресу не побачу. Або ми зараз маємо поміняти тренера й дати новий сплеск мотивації гравцям, або ми маємо продавати чи позбавлятися невмотивованих гравців, оновлювати склад, у тому числі й молодими хлопцями. І правильно виходити з цієї ситуації. Так, вона ненормальна, але у всіх клубів після кількох перемог у чемпіонаті зменшується рівень мотивації. Потрібно всім разом вирішити, як іти далі.

- Чи готовий президент «Динамо» до такої кадрової революції, позбутися тих гравців, які тягнуть команду назад?

- Ніхто не тягне команду назад. Повторюся, у двох останніх сезонах ми виступили гідно. Подивіться на приклад «Шахтаря», до якого прийшов новий тренер й у гравців з'явилася нова мотивація. Хоча склад особливо не змінився. Можливо, й «Динамо» на наступний сезон не потрібно міняти футболістів, це вирішувати президенту. Але я казав про цю проблему перед сезоном, коли не вдалося спрацювати на трансферному ринку. Зараз усі бачать цю проблему й, сподіваюся, ми гідно вийдемо із цього становища.

Підписуйтеся на паблік-чат «Динамо» у Viber та будьте в курсі всіх важливих новин із життя клубу!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер