Сергій РЕБРОВ: «Заслужили на ту кількість очок, яку маємо зараз»

Сергій РЕБРОВ: «Заслужили на ту кількість очок, яку маємо зараз»

- (питання від турецького журналіста) Результат завтрашнього матчу для вас нічого не вирішує. Чи побачимо ми завтра оптимальний склад вашої команди або дасте можливість проявити себе резерву?

- Ви завтра побачите найсильніших гравців, оптимальний склад. Вдаватися до ротації в Лізі чемпіонів неприпустимо, яке б місце не посідала команда, адже це турнір, виступати в якому прагнуть усі. Гра з «Шахтарем» за тиждень, а не через два дні. Так, вона для нас дуже важлива, але спочатку у нас важлива гра Ліги чемпіонів. Як на мене, ми заслужили на ту кількість очок, яка в нас є зараз. У нас були передумови для того, аби набрати більше залікових балів, але на жаль… Сподіваюся та впевнений, що завтра хлопці вийдуть на поле й будуть битися заради того, аби здобути першу перемогу у цьому груповому турнірі. Тому жодної ротації завтра не буде.

- Наскільки гравці встигли відновитися після матчу в Полтаві, який проходив за важких погодних умов та не приніс потрібного результату?

- Думаю, легше відновлюватися саме після таких ігор. Коли команда спокійна й перебуває в зоні комфорту, тоді набагато важче налаштувати футболістів. Коли ж ми втрачаємо очки, то хлопці самі розуміють, що в наступній грі ми маємо докласти більше зусиль. Як можна зараз говорити про мотивацію в Лізі чемпіонів? Запитайте у будь-якого гравця, й я впевнений, що всі скажуть, що готові грати. Тим паче, ті відновлювальні процедури, які вони проходять після матчів, допомагають їм у всеозброєнні підходити до кожної наступної гри. Я вважаю, що в подібному режимі їм працюється цілком комфортно, й завтра вони мають це продемонструвати.

- Чи зможе допомогти команді в цьому році Дерліс Гонсалес?

- Зараз Дерліс у строю, вже тиждень тренується й разом із усіма готується до завтрашнього матчу.

- Шовковський сказав, що не планує продовжувати свій контракт. Чи будете ви його залучати до двох ігор, що залишилося провести в цьому році? Або ми побачимо Олександра вже у прощальному матчі?

- А коли у нього прощальний матч? Мене запросите? (посміхається) У київському «Динамо» можна було робити прощальні матчі для цілих поколінь гравців, але їх удостоїлися лише одиниці. Я впевнений, що Саша гідний того, щоб на його честь було проведено прощальний матч. Я розмовляв із ним – на жаль, останні місяці його переслідують травми й він не хоче підводити команду, виходячи на гру не готовим на сто відсотків. Ми всі поважаємо його думку та бажання, й те, що він вирішив, є виключно його рішенням.

- Чи стане морозна погода союзником для «Динамо»?

- Думаю, в Лізі чемпіонів, особливо в тій ситуації, в якій перебуває зараз «Бешикташ» – команда вперше в історії може вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів! – вони точно не будуть звертати увагу на погоду. Для наших же гравців подібна погода є абсолютно звичною. Бувало, ми грали й за -15, й за -10 градусів… Зараз жодних проблем із полем немає, воно накрите. Сподіваюся, прийдуть уболівальники й навіть за такої погоди підтримають нас. Але говорити про те, що -5 градусів можуть якось вплинути на підсумок матчу, думаю, неправильно. Завтра буде серйозна боротьба, серйозний матч як для «Бешикташа», так і для нас.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер