Сергій Краковський: «Хочеться, щоб воротарі «Динамо» кожен матч грали «на нуль»

Сергій Краковський: «Хочеться, щоб воротарі «Динамо» кожен матч грали «на нуль»

Тренер воротарів «Динамо» Сергій Краковський дав оцінку грі своїх підопічних у першій частині сезону.

- Сергію Вікторовичу, 11-ть пропущених м'ячів у чемпіонаті України за 17 турів – це багато чи мало для воротарів «Динамо»?

- За кількістю пропущених м'ячів не можна оцінювати виключно гру воротарів. Адже на полі, окрім воротаря, грають ще 10 футболістів. Тому даний показник – це рівень гри всієї команди.

- Три голи від «Іллічівця» в останньому матчі чемпіонату України – чи не дуже багато для оборони і, відповідно, воротаря «Динамо»?

- Три пропущені м'ячі завжди були поганим показником. Хочеться, щоб воротарі «Динамо» кожен матч грали «на нуль». Але це футбол, і пропущені м'ячі будуть завжди.

- Станіслав Богуш прийшов до «Динамо» вже упродовж чемпіонату, але відразузакріпився у воротах команди. Його запрошення було ініціативою виключно Юрія Сьоміна або головний тренер радився із вами?

- Кандидатури можливих нових футболістів погоджуються тільки з головним тренером. Гадаю, на той період часу, коли виникли проблеми в Шовковського, Богуш гідно замінив основного останнім часом Олександра.

- На ваш погляд, за рахунок чого Богушу вдалося розкритися в Києві? Все ж таки, до цього особливих досягнень у кар'єрі Стаса не спостерігалося…

- Відсутність особливих досягнень, на мій погляд, пов'язана із певними проблемами, які переслідували Стаса в запорізькому «Металурзі»: травми, досвідченіші конкуренти, як наслідок – недолік ігрової практики. Отримавши шанс проявити себе в «Динамо», Богуш скористався з нього повною мірою.

- Як гадаєте, своїм виступом Богуш заслужив на виклик до національної збірної?

- Двері до головної команди країни відкриті для всіх, і незалежно від клубу, будь-який з воротарів може бути викликаний до національної збірної. Головне – треба демонструвати стабільну гру за свій клуб.

- Як би ви оцінили гру Станіслава в матчах дебютної для нього Ліги чемпіонів? Чи не дуже він хвилювався?

- Звичайно, хвилювання було – адже він уперше виступав проти найсильніших клубів Європи. Гадаю, Богуш впорався зі своїми емоціями і зміг гідно відіграти в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

- Наскільки змінилося ставлення до тренувального процесу в Олександра Шовковського після того, як він втратив непорушне останнім часом місце в основному складі?

- Хочу сказати, що різні проблеми можуть виникати в будь-якого футболіста – хвороби, травми, якісь неприємні ситуації. Але це все особисті проблеми. В професійному плані нічого не змінилося – як і будь-який гравець «Динамо», Саша старанно працює на тренуваннях і прагне довести своє право на місце в основному складі.

- Чи здатний Шовковський відвоювати місце у воротах – як у клубі, так і в національній збірній?


- Це вам необхідно з’ясувати в самого Олександра. Але я знаю, що спортсмен ніколи добровільно не поступиться своїм місцем іншому, нехай навіть більш молодому й амбітному. Якщо він хоче грати в основному складі – він гратиме. В даному випадку все залежить лише від нього.

- В команді є не менш досвідчений воротар – Тарас Луценко. Багато людей не забудуть автогол Саблича в кубковому матчі в Алчевську, коли Тарас не влучив по м'ячу й пропустив прикрий гол…

- В тому епізоді м'яч влучив у купину, тому Луценко і припустився прикрого промаху. Але у футболі бувають і більш курйозні голи…

- Розбирали цю помилку після гри особисто з Тарасом?

- Звичайно. В принципі, після кожної гри ми детально розбираємо ігрові епізоди з усіма воротарями. Це робочий процес, який присутній у всіх командах.

- За першу частину сезону Луценко провів лише два матчі в основному складі «Динамо». Чи не збирається Тарас змінювати команду, щоб ще кілька років пограти на високому рівні?

- В першу чергу, це має вирішити сам Тарас. Але я хочу сказати, що поки що ми на нього розраховуємо.

- Наскільки додали в професійному плані воротарі, які виступають у молодіжному складі та «Динамо-2», – Рибка, Загладько, Кичак, Бойко?

- Звичайно, їх форма залишає бажати кращого. Їм є куди зростати.

Статистика виступів воротарів «Динамо» в першій частині сезону 2008/2009

 

Чемпіонат України

М

Г

Ж

Ч

Станіслав Богуш

13

-6

1

0

Олександр Шовковський

4

-5

0

0

Кубок України

М

Г

Ж

Ч

Олександр Шовковський

2

0

0

0

Тарас Луценко

1

-1

0

0

Суперкубок України

М

Г

Ж

Ч

Олександр Шовковський

1

-1

0

0

Ліга чемпіонів УЄФА

М

Г

Ж

К

Станіслав Богуш

7

-5

1

0

Олександр Шовковський

2

-2

0

0

Тарас Луценко

1

-2

0

0

 

Примітка: М – зіграні матчі, Г – голи, Ж – жовті картки, Ч – червоні картки.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер