Крок до титулу в матчі-тріумфі Володимира Веремєєва

Крок до титулу в матчі-тріумфі Володимира Веремєєва

Господарі вийшли на перше місце в чемпіонаті ще 5 травня і відтоді штампували одну перемогу за іншою. Відмінний сезон проводив Леонід Буряк (у результаті він заб'є рекордні для себе 9 голів у чемпіонаті), стабільно забивав Олег Блохін, на високий рівень уже вийшли Володимир Безсонов та Анатолій Дем'яненко.

Перед матчем із московським "Динамо" кияни на виїзді красиво розібралися з "Зенітом", а попереду у нашої команди були дві надважливі битви. Першими до Києва завітали динамівці з Москви.

Майже 45 тисяч глядачів прийшли підтримати киян. Умови матчу не сприяли швидкому та відкритому футболу: перед самою грою пройшов сильний дощ, після чого нещадно палило сонце. Поле швидко стало непридатним для активної атакувальної моделі гри, але господарі мали перевагу за рахунок більш високого індивідуального класу.

На 27-й хвилині спробу форварда киян Віктора Хлуса зіграти нестандартно фолом перервав Нікулін. До м'яча підійшов Володимир Веремєєв і завдав результативного удару зі штрафного.

Перевага господарів сумнівів не викликала. Підопічні Валерія Лобановського не тільки контролювали м'яч, але і повністю закрили всі можливості для гостей контратакувати.

Щоб остаточно закрити всі питання, потрібен був другий м'яч. І тут знову на допомогу прийшов стандарт. І знову Веремєєв! Цього разу динамівський маестро подав кутовий, голкіпер гостей Пільгуй помилився на виході й Олег Блохін поцілив у залишені воротарем володіння - 2:0.

Крапку в поєдинку поставив нинішній асистент головного тренера "Динамо" Вадим Євтушенко. Після удару-прострілу Володимира Лозинського нападник киян підставив ногу у штрафному, м'яч змінив траєкторію польоту і Пільгуй не зміг зреагувати.

Надважлива перемога киян, яка дозволила їм утримати лідерство в турнірі, а за три дні "біло-сині" поставили на місце і московський "Спартак", який тоді йшов на другому місці. А для Володимира Веремєєва той поєдинок проти "Динамо" з Москви став одним із найкращих у сезоні.

Володимир Веремєєв провів сильний чемпіонат, додавши до 4-х голів 8 результативних передач. За системою "гол+пас" тільки Блохін і Буряк набрали більше балів, але найголовнішим для киян був рівень командної гри.

Цікаво, що в цьому матчі брали участь відразу 4 майбутніх головних тренерів київського "Динамо": Анатолій Дем'яненко, Леонід Буряк, Олег Блохін і Валерій Газзаєв.

11 червня 1981 року

Чемпіонат СРСР, 14-й тур, Київ, Республіканський стадіон, 44,500 глядачів

"Динамо" (Київ) - "Динамо" (Москва) 3:0

Голи: Веремєєв 27, Блохін 64, Євтушенко 74

"Динамо" (Київ): Михайлов, Коньков, Балтача, Безсонов, Дем'яненко, Лозинський, Буряк, Бойко, Веремєєв (Хапсаліс, 75), Блохін, Хлус (Євтушенко, 70)

"Динамо" (Москва): Пільгуй, Новіков, Нікулін, Маховіков, Бубнов, Аджоєв (Ментюков, 46), Латиш, Мінаєв, Резник, Матюнін (Молодцов, 76), Газзаєв

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер