»Шахтар» - «Динамо» - 2:0. Кубок змінює прописку

»Шахтар» - «Динамо» - 2:0. Кубок змінює прописку

Динамівці поступились у фіналі Кубка України. Гра видалась дуже нервовою і бойовою – усе завершилось п'ятьма вилученнями і кілька разів могли спалахнути справжні бійки.

Кияни залишились перед матчем без кількох важливих виконавців і Юрію Сьоміну довелось перекроювати свої звичні побудови. У результаті Діакате виявився на позиції опорного хавбека, а центр оборони склали Мандзюк і Юссуф. Але до захисту особливих претензій пред’явити і й не можна, а от атакуючі дії…

До перерви «біло-сині» дуже слабо виглядали в плані створення. Суперник значно більше володів м’ячем і виграв центр поля. Динамівці зуміли відповісти лише трьома напівмоментами. Спочатку небезпечний прохід і простріл Кравця не зумів замкнути Бангура, потім уже сам Кравець не влучив по м’ячу із вигідної позиції, а Алієв з хорошої позиції неточно пробив зі штрафного.

Донеччани частіше виявлялись біля володінь Шовковського, але сказати, що голкіпер був сильно навантажений роботою теж не можна. Кілька щільних низових ударів здалеку, три небезпечних простріли в район воротарського і… гол. Прикрий для киян. Усе почалось із того, що в досить простій ситуації динамівці не зуміли винести м’яч подалі від штрафного. У підсумку «круглий» дістався Ілсіньо, він в оточенні кількох опікунів вмудрився відпасувати на вільного Гладкого, який метрів із восьми буквально розстріляв ворота діючих чемпіонів.

А от у другому таймі кияни забігали. Ще й як забігали! Тепер ініціатива була в «біло-синіх», які набагато більше атакували і стали створювати моменти. На 56-й хвилині після класного пасу Корреа ідеальний момент упустив Бангура, не попавши по м’ячу за чотирнадцять метрів від воріт.

Динамівці посилили тиск і першим з нервами не впорався Брандао. Відомий своєю брудною грою форвард грубим чином ударив Корреа і більше ніж заслужено був вилучений. Після цього перевага киян стала тотальною. Простріли, навіси, численні атаки. Але все це якось сумбурно, метушливо, без думки і дуже важливого останнього пасу. Але, здавалось, що підопічні Сьоміна свого не упустять.

Дуже багато вирішив момент на 73-й хвилині. Після невдалої подачі з кутового захисники «Шахтаря» винесли м’яч зі штрафного, першим на підборі був Діакате. Точніше, був би… Але через його спину буквально винирнув Дуляй, у результаті чого динамівець у спробі повернути м’яч у штрафний, навіть не бачачи суперника, влучив у нього ногою. Для Швецова це було неважливо – він вирішив вилучити захисника за ненавмисний фол. Не дуже адекватне рішення, особливо якщо порівнювати з хамським ударом Брандао.

А от наступний подарунок гірнякам зробив уже не арбітр, а самі кияни. На 78-й хвилині Гаю дозволили вдарити метрів із 20-ти і м’яч після невеликого рикошету влетів у ближній кут.

Після цього на полі відбулось багато чого – за решту часу суперники влаштували бійку, отримали на дві команди п'ять червоних карток, «біло-сині» до останніх секунд штурмували ворота П’ятова, але безрезультатно. У підсумку усе так і завершилось перемогою донецької команди.

 www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер