»Шахтар» – «Динамо» – 2:0. Невдача в Донецьку

»Шахтар» – «Динамо» – 2:0. Невдача в Донецьку

Після чотирьох поспіль перемог у чемпіонаті «Динамо» поступилося. У важливому матчі проти лідера, донецького «Шахтаря», кияни пропустили двічі. Перший раз, на 64-й хвилині, коли на відскок м'яча у штрафному майданчику після удару з дальньої відстані першим зорієнтувався Луїс Адріано. А вже в компенсований арбітром час із десяти метрів влучно пробив Тейшейра. За підсумками 12-ти турів відставання «Динамо» від «Шахтаря» досягло п'яти очок.

Олег Лужний, який у спішному порядку прийняв команду після відставки Валерія Газзаєва, навряд чи навіть фізично міг щось змінити у грі за відведене йому одне передматчеве тренування. Проти «Шахтаря» вийшов добре знайомий за нинішнім сезоном склад, єдина зміна – переведення Ярмоленка з уже звичного для нього лівого флангу півзахисту до атаки. Місце Андрія зайняв Роман Зозуля.

Із перших хвилин матчу позначалася величезна напруга серед гравців обох команд. За рівної гри, як за володінням м'ячем, так і за створеними моментами, суперники більше думали про захист своїх воріт, намагаючись дорожити м'ячем і до вірного доводити кожну атаку. Нульова нічия виглядала логічним підсумком першої половини зустрічі.

Другий тайм розпочався з разючої атаки «Динамо» й найбільш небезпечним моментом біля воріт «Шахтаря» в матчі. Олег Гусєв відгукнувся на пас Шевченка і в боротьбі із захисником з кута воротарського пробивав по володіннях П’ятова. Голкіпер гірників зміг зреагувати на удар. Ближче до завершення години гри атаки господарів ставали все більш небезпечними. Динамівці часто були вимушені зупиняти суперників лише ціною порушення правил, отримуючи покарання від арбітра. До взяття воріт Бойка призвели блискучі дії швидкого Луїса Адріано, який першим відгукнувся у штрафному майданчику на рикошет м'яча після удару Ракицького. Бразилець технічно переграв воротаря, вивівши свою команду вперед.

Динамівці, посилені Мілевським, який вийшов на поле, намагалися відновити рівновагу, але пройти захист суперника не спромоглися. Все через велику кількість помилок у передачах, необхідність озиратися на тили, а також утома гравців, що проявилася під завісу зустрічі. У компенсований арбітром час гірникам вдалася контратака, яку результативно завершив Тейшейра.

 

 ШАХТАР – ДИНАМО – 2:0 (0:0).

«Шахтар»: 30.П'ятов, 33.Срна – кап, 5.Кучер, 44.Ракицький, 26.Рац, 22.Мхітарян, 15.Степаненко, 8.Жадсон (11.Едуардо, 60), 20.Коста (29.Тейшейра, 45+2), 10.Вілліан (90.Віценець, 90), 9.Адріано.

«Динамо»: 71.Бойко, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко (77.Гільєрме, 85), 17.Михалик, 20.Гусєв (10.Мілевський, 58), 23.Єременко, 30.Ель Каддурі, 37.Юссуф, 49.Зозуля.

Голи: Адріано (64), Тейшейра (90+2).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер