»Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (по пен. 5:3). Суперкубок змінює прописку

»Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (по пен. 5:3). Суперкубок змінює прописку

Матч за Суперкубок України в нинішньому сезоні мав стати історичним. Мало того, що це п'ятий, ювілейний розиграш, так ще й уперше проводиться під егідою прем'єр-ліги України. Також матч за Суперкубок «переїхав» з Одеси – цього разу його приймала Полтава.

Місту, яке стоїть на річці Ворскла, довелося неабияк попрацювати, щоб добре підготуватися до проведення відповідального матчу. Стадіону «Ворскла» ім. Бутовського довелося навіть пережити невелику реконструкцію – змінили табло, почистили «нутрощі» стадіону і прилеглу територію. І до 15 липня, дня проведення матчу між «Динамо» і «Шахтарем», арена підійшла «у всеозброєнні».

Що стосується стартових розкладів, то головні тренери команд не змогли розраховувати на кількох своїх основних виконавців. Так, у «Динамо» за бійку у фіналі Кубка України був дискваліфікований Ісмаель Бангура (як і Володимир Єзерський збоку «Шахтаря»), а у «Шахтаря» був відсутній у заявці Маріуш Левандовський. Також свої дебюти в нових командах оформили Огнєн Вукоєвич і Бетао збоку «Динамо», а також Євген Селезньов (після повернення з оренди) і Рустам Худжамов – у «Шахтаря».

Стартові хвилини гри пройшли за переваги «Динамо». І, як результат, – гол вже на 6-й хвилині матчу. Після передачі Нінковича від лицьової лінії Мілевський знаходився спиною до воріт, але невловимим для Чигринського рухом Артем зміг розвернутися і пробити в дальній кут – м'яч, зачепивши ногу Чигринського, затріпотів у сітці воріт «Шахтаря»!

Пропущений гол додав активності в дії «Шахтаря», але й «Динамо» не мало наміру давати багато простору для суперника. Проте, гол «Шахтаря» виглядав достатньо нелогічним. На 38-й хвилині Срна подав зі штрафного з лівого флангу, Чигринський, ведучи відчайдушну боротьбу з Юссуфом, зміг пробити головою по воротах – Шовковсьий виявився безсилий.

Другий тайм «гірники» провели дуже активно, раз по раз, особливо в першій половині другої 45-хвилинки, накочуючись на ворота Шовковського. Олександру довелося неодноразово демонструвати свою майстерність, парируючи удари футболістів «Шахтаря». Бразилець Ілсиньйо мав запаморочливий момент, коли двічі бив з кількох метрів по воротах: одного разу влучив у лежачого Діакате, другий – у поперечину! «Динамо» також мало блискучий момент на останніх хвилинах матчу, але Шацьких, опинившись один перед воротами, пробив прямо в Худжамова.

Серія пенальті – традиційне з'ясування відносин «Динамо» і «Шахтаря». Таким чином виявляється переможець вже в четвертому матчі за Суперкубок (з п'яти розиграшів). Двічі перемогу здобувало «Динамо», сьогодні свою другу перемогу здобув «Шахтар». Вирішальним виявився пенальті, який не забив Діакате, – Худжамов відгадав напрям удару Папе.

Але, як говориться, вішати ніс не потрібно. Адже попереду повноцінний сезон і боротьба за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів. «Динамо» знадобляться сили в майбутніх поєдинках, а той рівень гри, який команда продемонструвала в сьогоднішньому матчі, налаштовує на оптимізм. З вірою в «Динамо»!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер